You are hereVijvers in de tuin: Oase vijverpomp Aquamax 3500/5000 vaak gecombineerd met het Biosys2 filtersysteem

Vijvers in de tuin: Oase vijverpomp Aquamax 3500/5000 vaak gecombineerd met het Biosys2 filtersysteem


Webmaster's picture

By Webmaster - Posted on 01 May 2002

De Aquamax vijverpomp wordt vaak gecombineerd met het Biosys2 filtersysteem. Vanaf het moment dat OASE de pomp Aquamax geïntroduceerd heeft, is gebleken dat er bijna geen alternatieven voor deze pompenserie zijn om vervuild water in de filtersystemen te pompen. In een systeemvergelijking brengen de Aquamaxpompen het er duidelijk beter vanaf dan bijvoorbeeld een dompelpomp.

OASE heeft de pompenserie Aquamax verder ontwikkelt en bet design opnieuw grondig bewerkt. Het verschil met andere vijverpompen is bet bijzonder gevormde schoepenrad. Zelfs sterk verontreinigd water kan zij door haar twee groot-oppervlakkige schoepen krachtig verder transporteren. Aquamax onderscheidt zich door de 10 maal langere levensduur en bet geringe stroomverbruik ten opzichte van de traditionele dompelpompen. Dat waarborgt de sinds jaren beproefde Spaltrohrtechniek.

Het motorhuis is vanaf Aquamax 10000 van edelstaal. Een nieuw filter beschermt de vijverbewoners tegen het looprad, maar laat tot 8 mm. grote vuildeeltjes zoals koi-uitwerpselen of afgestorven plantendelen door. Het filter is eenvoudig te demonteren en te reinigen. Pomp en slang hoeven hiervoor niet afgemonteerd te worden. Door de vermindering van de filterdoorlaat kan een hogere stroomsnelheid bereikt worden. Opvallend kenmerk van de Aquamax-pomp is het zijwaarts gevormde kogelgewricht. Hier kan uit de 1 1/2´ grote perspijp, die willekeurig naar alle kanten draaibaar is, het water in het filtersysteem gevoerd warden. Bij de levering behoort een speciale slangtule met overgangsnippel. 4 slanggrootten zijn zo zonder verdere toebehoren aan de Aquamax aan te sluiten. Ideaal voor vijvers met koi-visbezetting, voor het vullen van meerkamerfilters, maar ook als beeklooppomp, die weinig opvoerhoogte te overwinnen heeft.
 

Technische fiche Aquamax 3500/5000

De krachtige en energiebesparende asynchroonmotor is in een stabiel kunststof huis ondergebracht. Door het speciale rad warden grote waterhoeveelheden zonder hoge druk getransporteerd. Daarom wordt deze ook als beeklooppomp aanbevolen. Met slangtule: 3/4´, 1 ´,
1 1/4´, 11/2´.
 

Aquamax3500

Netspanning230 V/50 Hz
Stroomverbruik 53 Watt
max60 liters per min.
Opvoerhoogte max1,60 meter
Aansluiting perszijde in inchG 11/2
Aansluiting zuigzijde in inchG 1 1/2
Filteroppervlak810 cm2
Gewicht 4 kg bij 10 meter kabel
10 meter kabellengte

Aquamax 5500

Netspanning230 V/50 Hz
Stroomverbruik 75 Watt
max 92 liters per min.
Opvoerhoogte max2,50 meter
Aansluiting perszijde in inchG 11 /2
Aansluiting zuigzijde in inchG 1 1/2
Filteroppervlak810 cm2
Gewicht 4 kg bij 10 meter kabel
10 meter kabellengte

Het motoromhulsel van de Aquamax 3500/5500 bestaat uit hoogwaardige, slagvaste kunststof.

Toebehoren

Alle pompen van de serie Aquamax kunnen door de accessoire Oxymax als zuurstofbrenger uitgerust worden en zijn door radiografisch bestuurbare tuinstekkerdozen van de FM-Master te bedienen. Zie ook website Oase en verdelers http://www.oase-pumpen.com

Tuintip

Who's online

There are currently 0 users and 27 guests online.