TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Fargesia - PoaceaeFargesia ´s behoren tot het favoriete voedsel van de met uitsterven bedreigde Reuzenpanda. Deze geslachtsnaam is afgeleid van Farges. Van naturen groeien deze soorten in bossen en bergen waar de panda voorkomt. Fargesia´s hebben korte, ondergrondse uitlopers. Het zijn de meest gebruikte bamboes in onze tuinen, die het zeer goed doen op schaduwrijke plaatsen. Tal van nieuwe soorten uit China hebben het geslacht verrijkt dat bestaat uit voornamelijk middelhoge en polvormige bamboes. De stengels zijn meestal, dun, staan dicht opeen en zijn vrij buigzaam. De buitenste stengels gaan vaak naar buiten overhangen. Op de stengels zijn geen groeven waarneembaar. De bladeren zijn klein en talrijk en ontspruiten aan de stengels met minstens drie zijtakjes. Sommigen soorten die we nu onder Fargesia onderbrengen werden vroeger onder het geslacht Arundinaria ondergebracht.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Fargesia robusta - Japanse bamboe

34303.htm

Naam: Fargesia robusta

Nederlandse naam: bamboe

Familie: Poaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: -

Bloemkleur: -

Hoogte: 3-5

Bladeren: witte schutbladen

Informatie, teelt: 

Fargesia robusta is en goede winterhard soort met de papierdunne witte schutbladeren die prachtig met de glanzende olijfgroene bladeren en halmen kontrasteren. De zeer vroeg uitlopende scheuten kunnen best beschermd worden tegen late nachtvorst. Deze soort is samen met Fargesia utilis een van de beste en mooiste niet woekerende soorten. Verkrijgbaar bij de bamboekweker zoals bij  http://home.iae.nl/users/pms/bamboe.html 

Gebruik:

Fargesia robusta kan je op aller plekken in de tuin gebruiken: als solitair, als haagafscheiding en als kuipplant. Als kuipplant altijd de planten voldoende van water voorzien.

Winterhardheid tot - 35į Celsius

Standplaats lichtbehoefte

halfschaduw, schaduw

- deze plant is wintergroen (groenblijvend)

- deze plant vraagt of gedijt goed op vochthoudende gronden

 

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!