TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Fargesia - PoaceaeFargesia ´s behoren tot het favoriete voedsel van de met uitsterven bedreigde Reuzenpanda. Deze geslachtsnaam is afgeleid van Farges. Van naturen groeien deze soorten in bossen en bergen waar de panda voorkomt. Fargesia´s hebben korte, ondergrondse uitlopers. Het zijn de meest gebruikte bamboes in onze tuinen, die het zeer goed doen op schaduwrijke plaatsen. Tal van nieuwe soorten uit China hebben het geslacht verrijkt dat bestaat uit voornamelijk middelhoge en polvormige bamboes. De stengels zijn meestal, dun, staan dicht opeen en zijn vrij buigzaam. De buitenste stengels gaan vaak naar buiten overhangen. Op de stengels zijn geen groeven waarneembaar. De bladeren zijn klein en talrijk en ontspruiten aan de stengels met minstens drie zijtakjes. Sommigen soorten die we nu onder Fargesia onderbrengen werden vroeger onder het geslacht Arundinaria ondergebracht.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Fargesia murieliae 'Bimbo' - Japanse bamboe

35447.htm

Naam: Fargesia murieliae 'Bimbo'

Nederlandse naam: bamboe

Familie: Poaceae

Andere gebruikte benamingen: (Sinarundinaria murieliae 'Bimbo')

Bladeren: lichtgroen, berijpt

Hoogte: 1

 

Informatie, teelt:

 'Bimbo' is een nieuwe cultivar in de reeks nieuwe bamboes die niet bloeien. Deze kleine, elegante bamboe wordt 1 meter hoog en breed. Hij groeit compact met vele slanke scheuten en kleine, smalle bladeren. De bladeren zijn frisgroen van kleur. Door zijn geringe afmetingen kan hij gebruikt worden in de allerkleinste tuinen als solitair, als lage afscheidende haag en in kleine Japanse tuinen. Ook in potten en kuipen doet 'Bimbo' het uitstekend.

'Bimbo' is een winterharde bamboe die de afgelopen 20 jaar onder strenge Deense klimatologische omstandigheden getest is. De planten verdragen zowel volle zon als halfschaduw.

Bimbo verlangt een goed gedraineerde grond waaraan veel turf is toegevoegd. Zorg dat de grond bij het planten voldoende vochtig is.

Bron: Opprins Bamboe

 

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!