TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Fargesia - PoaceaeFargesia ´s behoren tot het favoriete voedsel van de met uitsterven bedreigde Reuzenpanda. Deze geslachtsnaam is afgeleid van Farges. Van naturen groeien deze soorten in bossen en bergen waar de panda voorkomt. Fargesia´s hebben korte, ondergrondse uitlopers. Het zijn de meest gebruikte bamboes in onze tuinen, die het zeer goed doen op schaduwrijke plaatsen. Tal van nieuwe soorten uit China hebben het geslacht verrijkt dat bestaat uit voornamelijk middelhoge en polvormige bamboes. De stengels zijn meestal, dun, staan dicht opeen en zijn vrij buigzaam. De buitenste stengels gaan vaak naar buiten overhangen. Op de stengels zijn geen groeven waarneembaar. De bladeren zijn klein en talrijk en ontspruiten aan de stengels met minstens drie zijtakjes. Sommigen soorten die we nu onder Fargesia onderbrengen werden vroeger onder het geslacht Arundinaria ondergebracht.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Fargesia robusta 'Pingwu' -  Japanse Bamboe

36982.htm

Naam: Fargesia robusta 'Pingwu'

Nederlandse naam: Japanse bamboe

Familie: Poaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: -

Bloemkleur: -

Hoogte: 3-5

Bladeren: lichtgekleurde schutbladen

Fargesia robusta 'Pingwu' -  Japanse Bamboe

Informatie, teelt: 

Fargesia robusta 'Pingwu' is polvormende (dus niet woekerende), goed wintergroene bamboe. De winterhardheid is uitzonderlijk voor deze wat zachtere soorten. Hij heeft vrij klein, glanzend heldergroen blad. De groeihoogte is met 4 m vrij robuust.

Opvallend zijn de grote, lichtgekleurde schutbladeren aan de jonge, groene halmen. Zowel de geslachtsnaam als de soort- en de cultivarnaam herbergen een aantal belangrijke kenmerken van de plant. Het geslacht Fargesia staat sowieso voor polvormende (dus niet woekerende) bamboes. De soort robusta kenmerkt zich verder door het vroeg in het jaar uitlopen van forse, nieuwe scheuten.

Fargesia robusta 'Pingwu' -  Japanse Bamboe

Toepassing:

Fargesia robusta 'Pingwu' is bijzonder geschikt voor hagen en schermen en doet het uitstekend in potten op het terras.

Robusta typen behoren niet tot de top van de meest winterharde bamboesoorten, maar 'Pingwu' blijft goed wintergroen, mits de plant niet vol in de wind staat. Winterhard tot - 25 į C, wat toch wel moet volstaan in ons klimaat. Deze bamboe loopt al zeer vroeg uit in het begin van het seizoen, waardoor het nieuwe loof wat gevoelig is.

'Pingwu' heeft in tegenstelling tot de meeste robusta's vrij klein, glanzend heldergroen blad. De groeihoogte van zo'n vier meter is vrij robuust, maar de plant blijft vrij smal opgaand. Wat bij 'Pingwu' direct in het oog valt, zijn de grote, lichtgekleurde schutbladeren die de jonge, groene halmen een duidelijke extra sierwaarde meegeven.

Oprins heeft Fargesia robusta 'Pingwu' komend seizoen voor het eerst in de verkoop. De plant is reeds in diverse maten en in grote, uniforme partijen beschikbaar door de meristeem teeltmethode van deze Belgische boomkwekerij.

Standplaats lichtbehoefte

zon, halfschaduw

- geschikt voor gebruik in de vasteplanten border

- geschikt voor groepsbeplantingen

- exotische aandoende plant voor gebruik in potten, bakken, terraskuipen edm.

- deze plant vraagt of gedijt goed op vochthoudende gronden

 

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!