TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Fargesia - PoaceaeFargesia ´s behoren tot het favoriete voedsel van de met uitsterven bedreigde Reuzenpanda. Deze geslachtsnaam is afgeleid van Farges. Van naturen groeien deze soorten in bossen en bergen waar de panda voorkomt. Fargesia´s hebben korte, ondergrondse uitlopers. Het zijn de meest gebruikte bamboes in onze tuinen, die het zeer goed doen op schaduwrijke plaatsen. Tal van nieuwe soorten uit China hebben het geslacht verrijkt dat bestaat uit voornamelijk middelhoge en polvormige bamboes. De stengels zijn meestal, dun, staan dicht opeen en zijn vrij buigzaam. De buitenste stengels gaan vaak naar buiten overhangen. Op de stengels zijn geen groeven waarneembaar. De bladeren zijn klein en talrijk en ontspruiten aan de stengels met minstens drie zijtakjes. Sommigen soorten die we nu onder Fargesia onderbrengen werden vroeger onder het geslacht Arundinaria ondergebracht.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Fargesia murielae 'Simba' - Japanse bamboe

6518.htm

Naam: Fargesia murieliae 'Simba'

Nederlandse naam: bamboe

Familie: Poaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: -

Bloemkleur: -

Hoogte: 2

Bladeren: lichtgroen

Informatie, teelt: 

Fargesia murieliae 'Simba' blijft lager dan de gewone soort Fargesia murieliae (ongeveer 2 meter) en is ook meer bossig groeiend. Vandaar interessant, ook voor in kleinere tuinen. Een reeds ingeburgerde selectie uit zaailingen van Fargesia murieliae. Ook zeer winterhard tot - 25į C.

Gebruik:

Goed bruikbaar als solitair, als haag om een afscheiding te vormen of als kuipplant. Gebruik je deze als kuipplant let er dan op hem steeds voldoende van water te voorzien. In de winter beschermen tegen de koude noordenwinden. Groeien het liefst in de halfschaduw maar zon kan ook. Verkrijgbaar bij de bamboekweker.

Standplaats lichtbehoefte

halfschaduw, schaduw

- deze plant is wintergroen (groenblijvend)

 

http://www.bambooselect.com
Deze plant is verkrijgbaar bij 
Bamboo Selectģ

http://www.bambooselect.com
 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!