TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Prunus - RosaceaePrunus is een enorm en gevarieerd geslacht met 430 soorten voornamelijk bladverliezende sierbomen, fruitbomen, heesters, vaste planten edm. Onder de sierheesters zijn vele soorten met de zo geliefde vroegbloeiende roze of witte lentetooi. De meeste soorten zijn winterhard en men kan ze gemakkelijk kweken. Een aantal soorten heeft rijke herfsttinten en enkele ook mooie (lekkere) vruchten. Sierprunussen dragen kom- of schotelvormige bloemen met vijf, meestal afgeronde kroonbladeren. Bij het fruit vinden we kersen, krieken en pruimen. Ook de groenblijvende paplaurier behoort tot dit geslacht.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Bomen
Prunus eminens 'Umbraculifera' - steppekers
 

11103.htm

Naam: Prunus eminens 'Umbraculifera''

Nederlandse naam: steppekers

Familie: Rosaceae

Andere gebruikte benamingen: (Prunus fruticosa 'Globosa')

Bloeitijd: 5

Bloemkleur: witte bloei

Hoogte: 5 meter

Bladeren: donkergroene blaadjes

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar is deze plant verkrijgbaar?
Zoek het op

Plantenvinder.NET

Prunus eminencis 'Umbraculifera' - steppekers TK Plantengids macro-afbeelding 1024x650 pixels - http://www.tuinkrant.com/downloads - ook verkrijgbaar op cd-rom

Prunus eminens 'Umbraculifera' - steppekers

Informatie, teelt:

Na het succes van de bolacacia komt deze traag groeiende bolboom meer en meer in de belangstelling. Door zijn plotse, stijgende succes is de steppekers, vooral in het latere voorjaar, soms moeilijk verkrijgbaar. Deze steppekers is bijzonder geschikt voor kleine tuinen en parken. Prunus eminens 'Umbraculifera' wordt geŽnt op een onderstam van Prunus avium of Prunus avium F12/1. Hou rekening met 'valse scheuten' aan de stambasis, die kan je maar beter verwijderen. Dat lijkt weer extra werk maar de steppekers hoeft je verder nooit te snoeien. Steppekers groeit zonder ťťn enkele snoeibeurt uit tot een mooi, volle kroon. De kroon groeit iets hoger uit dan hij breed wordt. De bladeren zijn vrij klein en donkergroen, wat de kroon een compact gesloten uitzicht geeft. Extra meegenomen is zijn mooie herfsttint verkleurend van geel tot oranje. Steppekers bloeit in april-mei met witte bloemen die zich openen net voor de bladeren volop verschijnen. Later, in juni kan je enkele kleine, rode kersen waarnemen.Groeiplaats:

Hou rekening met de trage groei en de typische wensen voor een sierkers: ze groeien op de meeste gronden, mits deze niet te nat zijn. Steppekers is kalkminnend en groeit ook goed op elke normale tuingrond.

In de handel is de Steppekers in verschillende vormen en maten verkrijgbaar:

Halfstam
In container
Hoogstam 6/8
8/10
10/12

 

Deze boomvorm komt voor in:

Open kroonvorm - Halfstamvorm 

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!