TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Picea - PinaceaeAlle Picea-soorten groeien in vrijwel elke, niet al te arme grond. Kalkrijke gronden worden echter over het algemeen niet zo goed verdragen. Sparren zijn vooral onderhevig aan sparrenluis, een soort bladluis, en dit vooral in de lente bij het uitlopen van het jonge schot. Het is dan ook noodzakelijk vanaf de vroege lente alle planten van het geslacht Picea regelmatig op sparrenluis te controleren, en deze bij de minste aantasting met een gepast middel tegen bladluis, te bestrijden. Hoe verder in de zomer, hoe minder kans er bestaat op een nieuwe aantasting van bladluis, doch dan neemt de kans op aantasting door spint (rode spin) weer toe. Spint zelf is met het blote oog niet zichtbaar, wel de typische verschijnselen : de spar wordt langzaam aan grauw-bruin-rossig, gewoonlijk vanuit het hart der plant naar buiten toe.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Coniferen
Picea glauca 'Conica' - witte spar, tafelkerstboom

 

Naam: Picea glauca ´Conica´

Nederlandse naam: witte spar, tafelkerstboom

Familie: Pinaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 5-6

Bloemkleur:

Hoogte min-max: 1.5-7

Bladeren: heldergroene

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar is deze plant verkrijgbaar?
Zoek het op

Plantenvinder.NET

Picea glauca 'Conica'

Informatie, teelt:

Kleine coniferen als de Picea glauca ´Conica´ zijn niet alleen een mooie aanvulling op de traditionele kerstversieringen. Ze kunnen ook dienen als alternatief voor een ´echte´ kerstboom. Vormt een zeer dichte kegelvorm, met kale roodbruine, iets berijpte twijgen en stompe knoppen. De naalden bij wrijven naar zwarte bessen riekend.

Gebruik:

De Picea glauca ´Conica´ is van nature al een zeer klein boompje, waardoor deze heel geschikt is als kerstboompje voor in een kleiner vertrek. Hij is altijd mooi vol vertakt en heeft een gave kegelvorm, opgebouwd uit frisgroene naaldjes.

Verzorging na de kerst:

Als u aan de plant gedurende zijn verblijf in huis een beetje extra zorg besteedt, kan hij zijn leven in het nieuwe jaar vervolgen in de tuin. Een goede grote pot met constant vochtige potgrond is een eerste vereiste. Ook droge lucht zorgt er voor dat de naalden sneller vallen. Om de miniconiferen een iets vochtigere omgeving te bieden, kun u het best een schoteltje water naast de plant zetten. Eventueel kunt u de plant op een omgekeerd schoteltje in een bord met water zetten. De plant staat dan als het ware op een soort eilandje. Een niet té lang verblijf in de huiskamer en niet teveel kunstsneeuw bevorderen bovendien de hergroei in de tuin.

Bij aankoop is de Picea glauca ‘Conica’ in de meeste gevallen 30 cm tot een halve meter hoog. In de tuin kan hij in de loop der jaren uitgroeien tot een imposante kegel.Ziekten en plagen: spintgevoelig.

Standplaats lichtbehoefte

zon

Deze plant bevat geurende plantendelen

- deze plant is wintergroen (groenblijvend)

- geschikt voor gebruik in de rotstuin

- geschikt voor gebruik in de heidetuin

- deze plant vraagt of gedijt goed op vochthoudende gronden

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!