TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Actinidia - ActinidiaceaeActinidia zijn groene, grootbladige, linksom windende klimplanten met onbehaarde of viltige behaarde twijgen. Het blad is verspreid, enkelvoudig, gezaagd of getand. De bloemen zijn één- of tweeslachtig: wit, geel of roodachtig. De Actinidia chinensis (kiwi) is afkomstig uit China waar hij al 1200 jaar geleden gebruikt werd. Het is pas in 1910 dat hij in Nieuw-Zeeland wordt geteeld en de naam kiwi meekreeg, genaamd naar de vogel in het nationaal wapenschild waarop hij qua vorm en grootte gelijkt.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Fruitbomen & fruitstruiken (bessen)
Actinidia chinensis - kiwi, chinese kiwi, gele kiwi, Golden kiwi

Naam:  Actinidia chinensis

Nederlandse naam: kiwi, chinese kiwi, gele kiwi, Golden kiwi

Andere gebruikte benamingen:

Bloeitijd: -

Bloemkleur:

Hoogte min-max: 3-9

Bladeren: -

Foto van Actinidia chinensis, Nederlands: kiwi, chinese kiwi, gele kiwi, Golden kiwi, (Synoniem  ) behorende tot de plantengroep Fruitbomen & fruitstruiken (bessen)

Zoek FOTO op Google

Naar snoeitips in de tuinkrant snoeigids voor het snoeien van Actinidia chinensis Snoeitip

 

Informatie, teelt:

Actinidia chinensis is zoals Actinidia deliciosa zeer sterk verspreid in China maar wordt meer aangetroffen in het maritieme en gematigdere gedeelte van China. Tot 15 jaar geleden was A. chinensis nauwelijks gekend buiten China. A. chinensis planten vertonen grote gelijkenis met A. deliciosa planten. De planten zijn wel iets minder groeikrachtig, compacter en de bladeren zijn kleiner, stijver en minder puntig. De takken zijn zachter dan die van de kiwi en bedekt met fijne haartjes. Het grootste verschil met A. deliciosa is te bemerken in de winterknoppen. In tegenstelling met A. deliciosa, waarvan de winterknoppen helemaal gesloten en bedekt zijn, zien we dat de winterkloppen van A. chinensis niet bedekt zijn. Daardoor is de plant ook minder winterhard dan A. deliciosa.


© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!