TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rubus - RosaceaeBramen zijn overblijvende houtige struiken hoofdzakelijk verspreid over het Noordelijk Halfrond. Winterharde, bladverliezende vruchtsoort. Een geslacht met 250 - als men de microsoorten meerekent wel 3000- soorten winterharde rechtopgroeiende of kruipende, groenblijvende of bladverliezende, meestal stekelige heesters. Naast en aantal verhoute planten bevat het geslacht ook enige vaste planten. De bladeren staan verspreid, zijn enkelvoudig, gelobd, handvormig of geveerd. De vijftallige bloemen, wit of roze, staan meestal in eindstandige tuilen of pluimen. De eenzadige, sappige steenvruchten zijn verenigd in een samengestelde vrucht. Sommige zijn eetbaar en smaken bijzonder goed.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Fruitbomen & fruitstruiken (bessen)
Rubus fruticosus - braambes

Naam:  Rubus fruticosus

Nederlandse naam: braambes

Andere gebruikte benamingen:

Bloeitijd: 5-6

Bloemkleur: wit

Hoogte min-max: 1.5-2.5

Bladeren: 3-5 blaadjes

Foto van Rubus fruticosus, Nederlands: braambes, (Synoniem  ) behorende tot de plantengroep Fruitbomen & fruitstruiken (bessen)

Zoek FOTO op Google

Naar snoeitips in de tuinkrant snoeigids voor het snoeien van Rubus fruticosus Snoeitip

 

Informatie, teelt:

De tegenwoordige braamsoorten gaan op verscheidene wilde soorten terug, die in de loop der tijden onderling werden gekruist. Daardoor kan men de huidige vormen niet meer op een oorspronkelijke soort terugvoeren. Uitgegaan is in Europa van ondermeer: Rubus fruticosus, R. laciniatus, R. discolor en in Amerika bovendien van R. allegheniensis en R. ursinus. Kenmerkend voor alle vormen is de donkerrode tot zwarte vrucht, die ook bij volle rijpheid als één geheel loslaat van de kelk.

 


© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!