Spiraea - Rosaceae



De rond de 100 soorten spiraea´s komen vooral voor in de gematigde streken van Azië, maar ook in Mexico, Noord-Amerika en Europa. Ze worden gekenmerkt door afwisselend geplaatste, enkelvoudig, getand of gelobd blad en door kleine, 4- tot 5-tallig, overwegend witte bloemen, die in trossen, pluimen of tuilen bij elkaar staan. De vrucht is een kleine,niet erg opvallende kokervrucht. Spierstuiken staan in bijna elke tuin. Als robuuste,gemakkelijk aanpassende, steeds volop bloeiende en daarbij betaalbare heester, zijn ze erg geliefd en wijd verbreid. Men gebruikt de hogere soorten solitair of in kleinere groepen, maar er kan ook een prachtig, bloeiende haag mee worden gevormd. De laagblijvende soorten worden altijd in kleine groepen, of zelfs in perken geplant. Ze houden niet van schaduw va bomen of andere struiken. De heesterachtige soorten worden regelmatig, met tussenpozen van 2 tot 3 jaar gedund. Steeds snoeit men enkele van de oudere takken tot op de grond terug. Alle dwergheesters waarvan de bloemen aan het uiteinde van de eenjarige scheuten in meestal vlakke bloeiwijzen worden gevormd, snoeit men liefst ieder jaar tot bijna op de grond in.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Heesters - sierstruiken 
Spiraea cinerea ´Grefsheim´ - spierstruiken

 

Naam: Spiraea cinerea ´Grefsheim´

Nederlandse naam: spierstruik

Familie: Rosaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 4

Bloemkleur: wit

Hoogte min-max: 1.25-1.5

Bladeren: lancetvormig, vaalgroen

 

Spiraea cinerea ´Grefsheim´ - spierstruiken

Foto http://www.saunalahti.fi/sjostrom/
pensas/spiraeagref.html

 


Informatie, teelt:

Topkeuze

Spiraea cinera ´Grefsheim´ is afkomstig uit Noorwegen en is één van de betere cultivars. Deze sterk vertakte struik met sierlijk overhangende, kromme twijgen heeft lancetvormige bladeren die 2,5 cm lang zijn en vaalgroen gekleurd. Hij vormt kleine witte schermen, met twee tot zes bij elkaarstaande bloemen in april-mei en bloeit rijkelijk. Een decoratieve en dikwijls aangeplante cultivar die we kunnen aanraden.

Spierstruiken gedijen in bijna elke tuin. Als robuuste, zich gemakkelijk aanpassende, steeds volop bloeiende en daarbij betaalbare heesters, zijn ze erg geliefd en wijd verbreid. Men gebruikt de hogere soorten solitair of in kleine groepen, maar er kan ook een prachtige, bloeiende haag van gemaakt worden.

Vermeerdering door het nemen van houtige winterstekken of scheutstekken

Standplaats lichtbehoefte

zon

- geschikt voor groepsbeplantingen

 

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!