Magnolia - MagnoliaceaeEen geslacht met 80 soorten winterharde, groenblijvende bladverliezende, bloeiende bomen en heesters komt voor in oostelijk Noord-Amerika, Midden-Amerika, Oost-Azië en in de Himalaya. In de volksmond dikwijls verkeerdelijk tulpenboom genaamd wat eigenlijk de Liriodendron is. Men spreekt vaak over de Oostaziatische en de Amerikaanse soorten. Het geslacht omvat enkele van de opvallendste sierbomen en heesters.
Geschiedenis:
In Oost-Azië wordt de Magnolia al heel lang geteeld. Tijdens de Tangdynastie, 618-908, was de Magnolia denudata een zeer geliefde tempelboom. De magnolia´s behoorden toe aan de keizer. Deze gaf de bomen weg als teken van onderscheiding. In China is de magnolia het zinnebeeld van vrouwelijke schoonheid, reinheid en lieflijkheid. Met het Boeddhisme kwam de magnolia in de 7 de eeuw naar Japan overgewaaid. Als snel vond hij de weg naar de tuincultuur, de literatuur en de schilderkunst. Vanaf deze periode deed de magnolia ook dienst als geneeskrachtige plant. Een extract van de schors van Magnolia officinalis levert een sterk stimulerend middel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Heesters - sierstruiken 
 Magnolia wiesneri - beverboom

Naam: Magnolia wiesneri

Nederlandse naam: beverboom

Familie: Magnoliaceae

Andere gebruikte benamingen: Magnolia watsonii

Bloeitijd: 6-7

Bloemkleur: ivoorkleurig

Hoogte min-max: -

Bladeren: -

 Magnolia wiesneri - beverboom

foto www.pine-lodge.co.uk/ sep.htm

Informatie, teelt:

Een interessante maar vorstgevoelige gekende hybride is de zomerbloeiende Magnolia wiesnei, welke een kruising is tussen Magnolia sieboldii x Magnolia hypoleuca.

Magnolia wiesnei geeft van juni tot juli bloemen die dubbel zo groot zijn als die van Magnolia sieboldii. De ivoorkleurige kelkbladeren zijn aan de buitenkant lichtroze en de bloemen verspreiden een sterke ananasgeur.

Standplaats:

Plant Magnoliaīs op een beschutte, zonnige standplaats op een frisse en goed doorlatende bodem. De bodem mag niet kalkrijk zijn.

Standplaats lichtbehoefte

zon

- deze plant is vorstgevoelig

Deze plant bevat geurende plantendelen

- exotische aandoende plant voor gebruik in potten, bakken, terraskuipen edm.

- geschikt voor een solitaire positie in een beplantingsschema

 

 

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!