Spiraea - RosaceaeDe rond de 100 soorten spiraea´s komen vooral voor in de gematigde streken van Azië, maar ook in Mexico, Noord-Amerika en Europa. Ze worden gekenmerkt door afwisselend geplaatste, enkelvoudig, getand of gelobd blad en door kleine, 4- tot 5-tallig, overwegend witte bloemen, die in trossen, pluimen of tuilen bij elkaar staan. De vrucht is een kleine,niet erg opvallende kokervrucht. Spierstuiken staan in bijna elke tuin. Als robuuste,gemakkelijk aanpassende, steeds volop bloeiende en daarbij betaalbare heester, zijn ze erg geliefd en wijd verbreid. Men gebruikt de hogere soorten solitair of in kleinere groepen, maar er kan ook een prachtig, bloeiende haag mee worden gevormd. De laagblijvende soorten worden altijd in kleine groepen, of zelfs in perken geplant. Ze houden niet van schaduw va bomen of andere struiken. De heesterachtige soorten worden regelmatig, met tussenpozen van 2 tot 3 jaar gedund. Steeds snoeit men enkele van de oudere takken tot op de grond terug. Alle dwergheesters waarvan de bloemen aan het uiteinde van de eenjarige scheuten in meestal vlakke bloeiwijzen worden gevormd, snoeit men liefst ieder jaar tot bijna op de grond in.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Heesters - sierstruiken 
Spiraea billiardii - spierstruiken

 

Naam: Spiraea billiardii

Nederlandse naam: spierstruik

Familie: Rosaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 7-9

Bloemkleur: roos

Hoogte min-max: 1.5-2.5

Bladeren: smal, onderzijde viltig 

Spiraea billiardii - spierstruiken

Informatie, teelt:

Spiraea billiardii is een doodgewone zomerbloeiende heester die overal zeer gemakkelijk groeit en bloeit. Vaak aangeplant in grote groepen bij openbare plantsoen. Ook geschikt voor zomerbloeiende haagvormen of om eens een kleurrijke afscheiding mee te vormen. De roze bloemen staan in tamelijk brede, langwerpige tuilen. Makkelijk te onderhouden.

Voor de tuin is de cultivar īTriumphansī een betere keuze.

Spierstruiken gedijen in bijna elke tuin. Als robuuste, zich gemakkelijk aanpassende, steeds volop bloeiende en daarbij betaalbare heesters, zijn ze erg geliefd en wijd verbreid. Men gebruikt de hogere soorten solitair of in kleine groepen, maar er kan ook een prachtige, bloeiende haag van gemaakt worden.

Vermeederen kan door zaaien, delen, stekken en afleggen

Standplaats lichtbehoefte

zon

- geschikt voor groepsbeplantingen

 

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!