TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Magnolia - MagnoliaceaeEen geslacht met 80 soorten winterharde, groenblijvende bladverliezende, bloeiende bomen en heesters komt voor in oostelijk Noord-Amerika, Midden-Amerika, Oost-Azië en in de Himalaya. In de volksmond dikwijls verkeerdelijk tulpenboom genaamd wat eigenlijk de Liriodendron is. Men spreekt vaak over de Oostaziatische en de Amerikaanse soorten. Het geslacht omvat enkele van de opvallendste sierbomen en heesters.
Geschiedenis:
In Oost-Azië wordt de Magnolia al heel lang geteeld. Tijdens de Tangdynastie, 618-908, was de Magnolia denudata een zeer geliefde tempelboom. De magnolia´s behoorden toe aan de keizer. Deze gaf de bomen weg als teken van onderscheiding. In China is de magnolia het zinnebeeld van vrouwelijke schoonheid, reinheid en lieflijkheid. Met het Boeddhisme kwam de magnolia in de 7 de eeuw naar Japan overgewaaid. Als snel vond hij de weg naar de tuincultuur, de literatuur en de schilderkunst. Vanaf deze periode deed de magnolia ook dienst als geneeskrachtige plant. Een extract van de schors van Magnolia officinalis levert een sterk stimulerend middel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Sierheesters (sierstruiken)
Magnolia ´Elizabeth´ - beverboom

Naam:  Magnolia ´Elizabeth´

Nederlandse naam: beverboom

Andere gebruikte benamingen: Magnolia brooklyensis Elizabeth

Bloeitijd: 5-6

Bloemkleur: lichtgeel, geurend

Hoogte min-max: 2.5-3

Bladeren: -

Foto van Magnolia ´Elizabeth´, Nederlands: beverboom, (Synoniem Magnolia brooklyensis Elizabeth) behorende tot de plantengroep Sierheesters (sierstruiken)

Zoek FOTO op Google

Naar snoeitips in de tuinkrant snoeigids voor het snoeien van Magnolia ´Elizabeth´ Snoeitip

 

  • deze plant bevat geurende plantendelen

 

Informatie, teelt:

Magnolia ´Elizabeth´is ontstaan uit de kruising van M. acuminata x M. denudata. In mei-juni, nog voor de bladeren volledig zijn ontwikkeld, verschijnen prachtig lichtgele, geurende bloemen. Door zijn wat late bloei vervriezen de bloemen bijna nooit. De struik groeit ietwat piramidaalvormig uit en wordt niet te hoog (2.5 tot 3 meter). Alvast een aanrader!


© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!