TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Hydrangea - HydrangeaceaeDit geslacht telt ongeveer 80 soorten die voorkomen in de gematigde zones van Oost- en Zuidoost-Azië en van het oosten van Noord-Amerika tot in de Andes van Zuid-Amerika. Alleen in enkele warmere oorden komen groenblijvende, klimmende soorten voor. Alle gekweekte soorten zijn bladverliezend. Sommige daarvan laten spectaculaire herfstkleuren zien. In de naam Hydrangea herkennen wij het Griekse woord hydra, dat staat voor water. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat de hortensia graag voldoende water tot zijn beschikking heeft. De bladeren zijn tegenoverstaand, gesteeld, meestal rondachtig tot langwerpig, vaak heel groot en slap. De bloemen ontwikkelen zich in eindstandige pluimen met veel bloemen.
Binnen een bloeiwijze bevinden zich meestal steriele en vruchtbare bloemen. De vruchtbare bloemen zijn over het algemeen klein, de steriele randbloemen zijn daarentegen door een vergrote kelk omgevormd tot lokbloemen en daarom verhoudingsgewijs groot en wit of bont gekleurd. Alle geteelde hortensia rassen en soorten zijn door hun grote bloeiwijzen zeer decoratieve struiken. Ze hebben in de tuin een tegen de wind beschutte plaats en een enigszins vochtige, diepe grond nodig. Bij droog zomerweer is regelmatig gieten noodzakelijk.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Heesters - sierstruiken 
Hydrangea macrophylla Mme. Emile Mouillère
hortensia - bolvormige bloeiwijze

8709.htm

Naam: Hydrangea macrophylla 'Mme. Emile Mouillèrre'

Nederlandse naam: hortensia

Familie: Hydrangeaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 6-9

Bloemkleur: witte bollen

Bladeren: lichtgroene bladeren

 

Hydrangea macrophylla Mme. Emile Mouillère TK Plantengids macro-afbeelding 1024x650 pixels - http://www.tuinkrant.com/downloads - ook verkrijgbaar op cd-rom

Hydrangea macrophylla Mme. Emile Mouillère

Informatie, teelt:

 Hydrangea macrophylla 'Mme. Emile Mouillèrre' is een oude hortensia met grote bolvormige bloemen en een opvallende lange bloeitijd tot diep in de herfst. Soms bloeien ze tot aan de eerste nachtvorst.

Vraagt een beschutte standplaats. In de winter de voet van de plant voldoende met mulch afdekken.

Kleur en PH:

Deze cultivar is geschikt voor kalkhoudende gronden.
Wanneer men 'Mme. Emile Mouillèrre' in de volle zon plant verkleuren de bloemen naar witroze tot roos.Standplaats:

Bij voorkeur op koele, licht tot rijk beschaduwde plaatsen. Bij teveel aan zon of een tekort aan water kunnen de bladeren verdrogen of verbranden. Zorg voor een voldoende vochtige standplaats die goed waterdoorlatend is. Hortensia's haten nattige voeten in de winter.

Vermeerderen uit stekken of door afleggen.

 

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!