TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Hydrangea - HydrangeaceaeDit geslacht telt ongeveer 80 soorten die voorkomen in de gematigde zones van Oost- en Zuidoost-Azië en van het oosten van Noord-Amerika tot in de Andes van Zuid-Amerika. Alleen in enkele warmere oorden komen groenblijvende, klimmende soorten voor. Alle gekweekte soorten zijn bladverliezend. Sommige daarvan laten spectaculaire herfstkleuren zien. In de naam Hydrangea herkennen wij het Griekse woord hydra, dat staat voor water. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat de hortensia graag voldoende water tot zijn beschikking heeft. De bladeren zijn tegenoverstaand, gesteeld, meestal rondachtig tot langwerpig, vaak heel groot en slap. De bloemen ontwikkelen zich in eindstandige pluimen met veel bloemen.
Binnen een bloeiwijze bevinden zich meestal steriele en vruchtbare bloemen. De vruchtbare bloemen zijn over het algemeen klein, de steriele randbloemen zijn daarentegen door een vergrote kelk omgevormd tot lokbloemen en daarom verhoudingsgewijs groot en wit of bont gekleurd. Alle geteelde hortensia rassen en soorten zijn door hun grote bloeiwijzen zeer decoratieve struiken. Ze hebben in de tuin een tegen de wind beschutte plaats en een enigszins vochtige, diepe grond nodig. Bij droog zomerweer is regelmatig gieten noodzakelijk.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Heesters - sierstruiken 
Hydrangea quercifolia 'Snow Queen'
eikenbladhortensia - pluimvormige bloeiwijze

8768.htm

Naam: Hydrangea quercifolia 'Snow Queen'

Nederlandse naam: eikenbladhortensia

Familie: Hydrangeaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 6-7

Bloemkleur: zuiverwit naar roos verkleurend

Bladeren: eikenachtige bladeren met diep lobben

 

Informatie, teelt:

 Hydrangea quercifolia 'Snow Queen' is een verbeterde selectie die vlot in de boomkwekerijhandel verkrijgbaar is. Zijn typische eikenachtige bladeren zijn diep gelobd. Ook deze cultivar valt in de herfst op door zijn purperkleurige brons. De dichte pluimvormige bloemen verschijnen van juni tot juli en zijn zuiverwit gekleurd. Later gaan ze over naar iets rozig. Een van de mooiste cultivars binnen dit geslacht.

Standplaats:

Ze gedijen best op een plaats met gefilterd zonlicht. Vraagt een zure grond. Voor een goede bloei verlangen ze een goede warme zomer.

Vermeerderen door stek, afleggen en afnemen van uitlopers.

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!