TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Euphorbia - EuphorbiaceaeMet zijn 300 geslachten en bijna 2000 soorten is de wolfsmelkfamilie de op 3 na grootste plantenfamilie. Het voornaamste verspreidingsgebied ligt in tropisch Amerika en Zuid-Afrika. Ze komen ook nog voor in tropische en subtropische gebieden van andere werelddelen. Slechts een paar geslachten zijn inheems in de gematigde zones van het noordelijk en zuidelijk halfrond. Een gemeenschappelijk kenmerk is dat ze allen een melksap bevatten, vandaar ook hun naam wolfsmelk. Op grond van hun levensvorm kunnen we het wolfsmelk geslacht in verschillende groepen onderverdelen: eenjarige soorten, overblijvende vaste planten soorten, succulente kamerplanten, e.a. In Nederland en België komen enkele soorten in het wild voor zoals Euphorbia helioscopia. Het is een uiteenlopende groep maar allen vormen aantrekkelijke schutbladeren. Enkele tuinrassen zijn bij ons wintergroen. Sommige soorten prefereren een vochtige, andere dan weer een droge standplaats.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Kamerplanten
Euphorbia millii - christusdoorn

Naam:  Euphorbia millii

Nederlandse naam: christusdoorn

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: -

Bloemkleur: rood, roos

Hoogte min-max: 1-1.5

Bladeren: grote schutbladen

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar is deze plant verkrijgbaar?
Zoek het op

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulierPlantenvinder.NET

Foto van Euphorbia millii, Nederlands: christusdoorn, (Synoniem ()) behorende tot de plantengroep Kamerplanten
 

Naar snoeitips in de tuinkrant snoeigids voor het snoeien van Euphorbia millii Snoeitip

 

  • deze plant bevat giftige plantendelen 1

Informatie, teelt:

Euphorbia millii of de Christusdoorn is een succulente struik die meestal als gemakkelijke kamerplant wordt gehouden en die bijna in elke maand van het jaar tot bloei kunnen komen. Dit zijn meestal geen echte soorten of variëteiten van Euphorbia millii (afkomstig uit Madagascar) maar cultivars of hybriden, die veel bloeirijker zijn en ook grotere schutbladen bezitten. De houtige ronde stengels zijn iets gegroefd en bezet met horizontaal staande stekels.

 

VERZORGING

Deze kamerplant verlangt een zonnige standplaats (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant kan je best matig warm zetten, de minimum nachttemperatuur mag in de zomer 's nachts niet zakken onder 10-16į C  (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant verlangt een tamelijk droge potkluit: geef alleen bij voldoende warme temperaturen water en giet dan nog met mate(bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant verlangt een vrij lage luchtvochtigheid in de kamer, d.w.z. een relatieve vochtigheid beneden de 50% vormt geen probleem (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant verlangt een speciaal potgrondmengsel (zie bij de plantenbeschrijving voor meer details) (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368)
1 5 9 12 15

(hou je muis over het plaatje voor de verklaring van de gebruikte tekens)
 


© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!