Euphorbia - EuphorbiaceaeMet zijn 300 geslachten en bijna 2000 soorten is de wolfsmelkfamilie de op 3 na grootste plantenfamilie. Het voornaamste verspreidingsgebied ligt in tropisch Amerika en Zuid-Afrika. Ze komen ook nog voor in tropische en subtropische gebieden van andere werelddelen. Slechts een paar geslachten zijn inheems in de gematigde zones van het noordelijk en zuidelijk halfrond. Een gemeenschappelijk kenmerk is dat ze allen een melksap bevatten, vandaar ook hun naam wolfsmelk. Op grond van hun levensvorm kunnen we het wolfsmelk geslacht in verschillende groepen onderverdelen: eenjarige soorten, overblijvende vaste planten soorten, succulente kamerplanten, e.a. In Nederland en België komen enkele soorten in het wild voor zoals Euphorbia helioscopia. Het is een uiteenlopende groep maar allen vormen aantrekkelijke schutbladeren. Enkele tuinrassen zijn bij ons wintergroen. Sommige soorten prefereren een vochtige, andere dan weer een droge standplaats.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Snijbloemen voor de huiskamer
Euphorbia fulgens - wolfsmelk

Naam: Euphorbia fulgens

Nederlandse naam: wolfsmelk

Familie: Euphorbiaceae

Andere gebruikte benamingen:

Bloeitijd: 9-11

Bloemkleur: wit tot geel

Hoogte min-max: 0.7-1.25

Bladeren: elliptisch tot lancetvormig

 

Euphorbia fulgens - wolfsmelk

Informatie, teelt:

Euphorbia fulgens komt van oorsprong voor in Mexico. De plant is familie van de kerstster, officieel bekend als Euphorbia pulcherrima. Euphorbia fulgens mag rekenen op een warme belangstelling. De compacte trossen lenen zich uitstekend voor exclusieve, gemengde boeketten. De planten zelf zijn moeilijk te houden.

Euphorbia fulgens wordt veel gebruikt in gemengde boeketten met een exclusief karakter. Laat ze bijvoorbeeld in een groep uit het hart van een boeket ´stromen´, als een waterval. Enkele exemplaren in een vaas geven al een gracieus effect. Het product leent zich ook uitstekend voor arrangementen met een Oosters tintje.

Opkweek:

De takken worden getopt, waarna zich enkele zijtakken met bloemetjes ontwikkelen.

Let op de rijpheid van de takken. Van alle trosjes moet minimaal een bloemetje geopend zijn. Te rauw geoogste takken komen niet goed open. Als de bloemen te lang droog liggen heeft dit eerst bladvergeling en uiteindelijk blad- en bloemval tot gevolg. Voor een goede wateropname wordt het snijvlak best dichtgebrand. Dit klinkt tegenstrijdig, maar is het niet. Dichtbranden is noodzakelijk om te voorkomen dat de stelen ´leeg bloeden´.

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!