TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Faucaria - AizoaceaeFaucaria is een geslacht met 36 soorten overblijvende kasplanten. Deze kleine succulenten uit de grote plantengroep Mesembryanthemum bestaan uit verscheidene paren kruisgewijs boven elkaar staande bladeren. De bladeren zijn breed aan de voet, hebben een kiel aan de onderzijde en getande randen. De margrietachtige bloemen verschijnen in de herfst en zijn meestal geel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Succulenten
Faucaria tigrina - tijgerbekje

Naam:  Faucaria tigrina

Nederlandse naam: tijgerbekje

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 8-9

Bloemkleur: diepgeel

Hoogte min-max: 0.05-0.15

Bladeren: grijsgroen, gespikkeld

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar is deze plant verkrijgbaar?
Zoek het op

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulierPlantenvinder.NET

Foto van Faucaria tigrina, Nederlands: tijgerbekje, (Synoniem ()) behorende tot de plantengroep Succulenten

 

Naar snoeitips in de tuinkrant snoeigids voor het snoeien van Faucaria tigrina Snoeitip

 

Informatie, teelt:

Faucaria tigrina, de tijgerbek, is de bekendste soort van het geslacht. Hij is vrijwel alleen nog als kruising met andere soorten te verkrijgen. De aanvankelijk eenhoofdige rozetten vertakken zich later en vormen dan kussens en pollen. Deze gemakkelijk te telen, attractieve succulent wordt 10 cm hoog en 20 cm breed. Zijn driehoekige, vlezige bladeren zijn overdekt met witte spikkels, soms met een rood zweem, en hebben tot 10 puntige tanden langs de rand, vandaar de naam. In de herfst grote, diepgele, samengestelde bloemen. De grote, stengelloze bloemen gaan in de namiddag open en blijven een aantal dagen goed.

Verzorging

Vanaf mei beginnen met water geven. Gedurende de groei periode in de zomer vragen de planten veel water. 's Winters moeten ze daarentegen droog staan, anders degenereren ze en komen ze niet tot bloei. Wanneer het blad in de herfst begint te verschrompelen ze een koele rustperiode geven bij 5° C bij een droge lucht.

Verpotten

Verpot om de 3 jaar in de vroege lente (april) met een licht grondmengsel: 2 delen kamerplantenpotgrond + 1 deel scherp zand

Vermeerdering door zaaien of stekken:

Zaai in de lente de zaden uit bij 21 ° C.
Stekken kun je tussen juli en augustus. Laat de stekken eerst 2 dagen opdrogen vooraleer in het stekmedium te plaatsen om rotting te voorkomen.

Ziekten en plagen:

Te vochtige lucht tijdens de rustperiode lijdt tot rotting.
Gevoelig voor wol- en wortelluizen


Verzorging

VERZORGING

Deze kamerplant verlangt een zonnige standplaats (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant kan je best matig warm zetten, de minimum nachttemperatuur mag in de zomer 's nachts niet zakken onder 10-16į C  (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant verlangt een matige vochtige potkluit: laat de potkluit tussen de gietbeurten door eens opdrogen (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant verlangt een tamelijk droge potkluit: geef alleen bij voldoende warme temperaturen water en giet dan nog met mate(bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant verlangt een matige hoge luchtvochtigheid in de kamer, d.w.z. een relatieve vochtigheid tussen de 50 en 60% (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant verlangt een vrij lage luchtvochtigheid in de kamer, d.w.z. een relatieve vochtigheid beneden de 50% vormt geen probleem (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant verlangt een speciaal potgrondmengsel (zie bij de plantenbeschrijving voor meer details) (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368)

(hou je muis over het plaatje voor de verklaring van de gebruikte tekens)
 


© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!