TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Kohleria - GesneriaceaeKohleria is een geslacht met ongeveer 65 soorten die zijn inheems in het berggebied van Mexico tot in Bolivia. Ze zijn genoemd naar Michal Kohler, een leraar natuurkunde in de 19e eeuw in Zürich. In de VS zijn een aantal gedrongen hybriden geteeld, die zich onderscheiden door hun aantrekkelijke blad tekening en door het gemak waarmee ze tot bloei komen. Ze hebben gewoonlijk viltig aanvoelende, buisvormige bloemen die alleen of in tuilen bijeen hangen en die allerlei opzichtige kleuren kunnen hebben. De hele plant is overdekt met borstelige haartjes.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Kamerplanten
Kohleria eriantha - Kohleria

Naam:  Kohleria eriantha

Nederlandse naam: Kohleria

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 8-10

Bloemkleur: oranje tot oranjerood

Hoogte min-max: 0.8-1

Bladeren: lancetvormig

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar is deze plant verkrijgbaar?
Zoek het op

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulierPlantenvinder.NET

Foto van Kohleria eriantha, Nederlands: Kohleria, (Synoniem ()) behorende tot de plantengroep Kamerplanten

 

Naar snoeitips in de tuinkrant snoeigids voor het snoeien van Kohleria eriantha Snoeitip

 

  • ook geschikt voor gebruik buiten in de zomer in potten, bakken of terraskuipen 

Informatie, teelt:

Kohleria eriantha is een robuuste, struikachtige kamerplant van 80 cm of hoger die groeit
uit een wortelstok. Hij heeft lancetvormige, ruim 10 cm lange bladeren en bloeit in de zomer met vlammend oranje tot oranjerode, hangende trompetten, alleen of in tuilen van 3 of 4.

Standplaats

Kohleria is te houden als kamerplant bij een temperatuur van 18-20 ° C. Ze houden van een lichte groeiplaats, maar moeten worden beschut tegen de al te felle zonnestralen. Ze vragen een vochtige lucht en een koele overwintering. Minima in de winter 10-12 ° C.

Verzorging

In de groeiperiode wordt afwisselend verdunde organische of anorganische vloeibare plantenmest toegediend. In de rustperiode, vanaf de herfst, moet men minder gieten en niet meer bemesten. Men kan het blad best niet te veel besproeien. In de winter zéér spaarzaam gieten.

Verpotten

Maak gebruik van wat verteerde bladaarde vermengd met perlite en verrotte koemest.

Vermeerdering

Door delen van de wortelstokken of door zaaien. Men legt de wortelstokken na de rustperiode in februari-maart in een humusrijk, normaal turfmengsel, dat met wat compost is vermengd. Met kopstekken kan men ook zeer snelbloeiende planten verkrijgen. Deze vorm van vermeerdering kan bij de kleinere hybriden het hele jaar door worden uitgevoerd. Het zaaien gebeurt in februari, in warme turfmolm.


Verzorging

VERZORGING

Deze kamerplant verlangt een zonnige en lichte standplaats, tijdens de dag echter (10.00-17.00u) kan je ze beter afschermen (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant kan je best warm zetten, de minimum nachttemperatuur mag in de zomer 's nachts niet zakken onder 16-20į C  (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant verlangt een matige vochtige potkluit: laat de potkluit tussen de gietbeurten door eens opdrogen (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant verlangt een hoge luchtvochtigheid in de kamer, d.w.z. een relatieve vochtigheid van boven de 60% (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368) Deze kamerplant verlangt een normale universele kamerplantenpotgrond met een pH-waarde van 5.5 - 6.5 (bron Herwig Kamerplantenencyclopedie - ISBN 9021003368)

(hou je muis over het plaatje voor de verklaring van de gebruikte tekens)
 

Zone (USDA): 7-10


© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!