Rosa - RosaceaeRozen komen in het wild alleen voor op het noordelijk halfrond. Ze groeien hoofdzakelijk in gebieden met een gematigd klimaat, hoewel enkele soorten in zuidelijke gelegen streken worden aangetroffen. De botanici van onze tijd kennen ongeveer 250 verschillende soorten en talrijke daartoe behorende natuurlijke variëteiten. De roos staat symbool voor liefde, geluk, vreugde, schoonheid en blijdschap. De roos is echter ook het symbool van stilzwijgendheid. Rozen afgebeeld met vijf bloemblaadjes symboliseren de zwijgplicht. Niet voor niets vinden we deze roos vaak afgebeeld op een biechtstoel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Snijbloemen voor de huiskamer
Rosa 'Milano' - snijbloemroos 

 

Naam: Rosa īMilanoī

Nederlandse naam: snijbloemroos

Familie: Rosaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: -

Bloemkleur: dieppaars

Hoogte min-max: -

Bladeren: veel doorn op de stengels

 

Rosa 'Milano' - snijbloemroos  

Informatie, teelt:

De nieuwe grootbloemige roos Milano heeft een unieke dieppaarse kleur, die bovendien bij uitbloei behouden blijft. Wat direct opvalt is de unieke dieppaarse kleur, die ook bij uitbloei behouden blijft en de hoge knoppen. De stelen doen hier ook aan mee. De gemiddelde lengte bedraagt 70 tot 100 centimeter maar hij is wel behoorlijk gedoornd. De bloemen zijn tot 11 cm groot.

Verzorging en houdbaarheid:

Alle rozen zijn zeer gevoelig voor bacteriŽn. Bij hoge temperaturen in de zomer kan de bacteriegroei in een vaas met rozen sterk toenemen. Het is daarom van groot belang om altijd schoon water en een bacterieremmend middel te gebruiken. Gebruik altijd een zakje snijbloemenvoedsel. Dit verbetert de uitbloei en houdbaarheid aanzienlijk. Bovendien blijft het water aanmerkelijk schoner. Reinig de vaas van tevoren met een druppeltje chloor. Zet de rozen uit de zon op een wind- en tochtvrij plekje, om slap hangen te voorkomen. Ook is het beter om rozen uit de buurt van rijpend fruit te houden. Het ethyleengas dat daarbij vrijkomt versnelt het verouderingsproces.

Standplaats lichtbehoefte

halfschaduw

-Topkeuze

- deze plant is vorstgevoelig

Deze plant bevat geurende plantendelen

- deze plant is geschikt voor aanlevering van snijbloemen

 

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!