TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Clematis - RanunculaceaeClematis is een geslacht met 500 soorten en meer dan 1500 veredelde hybriden, al dan niet winterharde, overblijvende planten en bladverliezende of groenblijvende, houtige klimplanten met mooie, opvallende bloemen. Elk jaar komen daar zo´n dertig nieuwe soorten bij. Dit schetst al enigszins de populariteit van deze plant. De naam komt van het Griekse woord ´klema´ dat wingerd-rank betekent. De klimmende soorten behoren tot de meest gekweekt en kunnen afhankelijk van soort en cv, het gehele jaar door voor bloei zorgen. Ze hechten zich vast d.m.v. kronkelende bladstengels en kunnen goed worden gekweekt tegen een muur of langs latwerk, pergola´s en palen, en zijn ook geschikt voor het bedekken van oude boomstronken. De bladeren zijn tegenoverstaand, 3-tallig of oneven geveerd, onregelmatig samengesteld of enkel. In het algemeen zijn de bloemen samengesteld uit vier eivormige, kroonbladachige kelkblaadjes die een neerhangende kom-, klok- of urnvormige bloem vormen. De stampers groeien uit tot nootjes, waarbij de stijl dikwijls uitgroeit tot een soort harige vruchtpluis. Er zijn ook bodembedekkende en soorten die in de vaste planten border kunnen worden toegepast. Een vaak succesrijke formule is de combinatie van klimrozen met clematis samen geleid. Grootbloemige en kleinbloemige soorten. Behalve grootbloemige zijn er ook kleinbloemige soorten. De bloemen van de grootbloemige Clematissen zijn niet alleen groter, maar ook kleurrijker. Ze zijn er in wit, roze tot bordeauxrood, van blauw tot paars en zelfs geel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Klimplanten
Clematis ´Ville de Lyon´ - clematis, bosrank

Naam:  Clematis ´Ville de Lyon´

Nederlandse naam: clematis, bosrank

Andere gebruikte benamingen:

Bloeitijd: 6-9

Bloemkleur: donkerrood,14 cm

Hoogte min-max: 5-5

Bladeren: onderste vaak bruin verkleurend

Foto van Clematis ´Ville de Lyon´, Nederlands: clematis, bosrank, (Synoniem  ) behorende tot de plantengroep Klimplanten

Zoek FOTO op Google

Naar snoeitips in de tuinkrant snoeigids voor het snoeien van Clematis ´Ville de Lyon´ Snoeitip

 

Informatie, teelt:

Clematis ´Ville de Lyon´ is een oude, tamelijk forse tot 5 m hoge hybride met grote bloemen tot 14 cm in doorsnede, die vanaf halverwege de zomer tot vroeg in de herfst verschijnen. De onderste bladeren van deze hybride worden ´s zomers vaak bruin. Heeft een voorkeur voor zon of halfschaduw. Flink snoeien. Ville de Lyon is weinig ziektegevoelig !

  • Standplaats lichtbehoefte: zon, halfschaduw

  • Topkeuze !!!

  • deze plant verlangt een kalkhoudende bodem (pH 6,5 of hoger)

  • deze plant moet gesteund worden

  • deze plant is ziekteresistent (meeldauw, sterreroetdauw)


© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!