TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Jasminum - OleaceaeEen geslacht met 300 soorten winterharde en niet-winterharde, bladverliezende dan wel groenblijvende heesters en klimplanten. Eén soort is geschikt als bodembedekker in een rotstuin of tegen een muur of tegen een hek. (Leivorm). De andere soorten zijn minder winterhard. De bloemen zijn buisvormig met vijf uitgespreide kroonslippen, ze staan gewoonlijk in eindstandige en okselstandige trossen, soms in een pluim. Sommige soorten hebben een zeer sterke geur. De bladeren zijn tegenoverstaand en meestal geveerd, met een wisselend aantal blaadjes. Jasminum is de echte jasmijn, in tegenstelling tot Philadelphus, die eveneens jasmijn wordt genoemd.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Klimplanten
Jasminum nudiflorum - winterjasmijn

Naam:  Jasminum nudiflorum

Nederlandse naam: winterjasmijn

Andere gebruikte benamingen:

Bloeitijd: 12-3

Bloemkleur: hardgeel

Hoogte min-max: 0.6-5

Bladeren: ovaal donkergroenBron foto http://www.sci.muni.cz/bot_zahr/fotografie/venkovni%20rostliny/Jasminum%20nudiflorum.jpg


Zoek FOTO op Google

Naar snoeitips in de tuinkrant snoeigids voor het snoeien van Jasminum nudiflorum Snoeitip

 

Informatie, teelt:

Jasminum nudiflorum of winterjasmijn,
is afkomstig uit China. Deze gele winterjasmijn, is een werkwaardige plant. Hoewel de bloempjes dikwijls bevriezen, is de vroege bloei toch zo geliefd, dat men deze klimmer gaarne aanplant. De winterjasmijn bloei naakt. Dat wil zeggen dat hij bloeit voordat het blad zich ontvouwt. Deze winterjasmijn heeft overigens niets te maken met de boerenjasmijn. Het is namelijk een klimheester met lange harde takken en weinig, kleine blaadjes. De plant bloeit, afhankelijk van het weer, normaal gedurende de hele winter door met gele bloemetjes.


© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!