TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Lagerstroemia - LythraceaeDit geslacht telt rond 50 soorten kleinere of grotere bladverliezende of groenblijvende bomen uit Zuid- en Oost-Azië tot Noord-Australië. Een aantal hiervan wordt in warme klimaten gekweekt vanwege hun opvallende bloemen. Het opvallendste kenmerk van de bloem is de golvende rand en de smalle voet van de 5 kroonbladen. De bloemen staan in lange, dichte pluimen aan de uiteinden van de takken. De Engelse naam crepe myrtle is ontstaan doordat de structuur van de bloemen doet denken aan crêpe. Het is een aantrekkelijke tuinplant die gemakkelijk is te kweken. Sommige soorten hebben een mooie gladde groene, bruine of rode schors. Het hout van sommige soorten is zeer geschikt voor de scheepsbouw.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Kuip- en terrasplanten
Lagerstroemia indica - lagerstoemia

Naam:  Lagerstroemia indica

Nederlandse naam: lagerstoemia

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 7-8

Bloemkleur: wit, roos, geel, rood

Hoogte min-max: 1-3

Bladeren: 3-5 cm, puntig, zittend, langwerpig-elliptisch

Foto van Lagerstroemia indica, Nederlands: lagerstoemia, (Synoniem ()) behorende tot de plantengroep Kuip- en terrasplanten

Bron foto
http://www.sci.muni.cz

Naar snoeitips in de tuinkrant snoeigids voor het snoeien van Lagerstroemia indica Snoeitip

 

Informatie, teelt:

Lagerstoemia indica wordt bij ons als kuipplant gehouden. Komt voor in Zuid- en Oost-Azië. Langs de Middellandse zee is hij net zo gewoon als Forsythia en seringen bij ons. De plant kan zo´n 10 graden vorst verdragen en overleeft soms zelfs nog een vervroren potkluit. De bloeiperiode valt pas eind juli of later en alleen als het voldoende zonnig en warm is geweest.

Soms komt er een late nabloei maar die wordt al snel door de later herfst teniet gedaan. Ze zijn nog veel meer van ons klimaat dan bijv. de oleander. De echte soort is bijna in de vergetelheid geraakt door een groot arsenaal aan cultivars, die niet allemaal even goed voldoen.


© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!