TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Cortaderia - PoaceaePampasgras is een breed uitgroeiende siergrassoort met blauwe tot grijsgroene bladeren met scherp getande randen. Ze dragen tot 80 cm lange pluimen op forse stengels. Je kan ze aanwenden als solitair of in droogboeketten. Ze verlangen en goed doorlatende bodem en winterbescherming.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Siergrassen
Cortaderia selloana - pampasgras

Naam: Cortaderia selloana

Nederlandse naam: pampasgras

Familie: Poaceae

Andere gebruikte benamingen: (Gynerium argenteum)

Bloeitijd: 8-10

Bloemkleur: grote witte pluimen

Hoogte: 1.75-3

Bladeren: smalle, snijdende bladeren

 

Cortaderia selloana - pampasgras TK Plantengids macro-afbeelding 1024x650 pixels - http://www.tuinkrant.com/downloads - ook verkrijgbaar op cd-rom

Cortaderia selloana - pampasgras

Informatie, teelt: macro !

Cortaderia selloana, het welbekende pampasgras is afkomstig uit Zuid-BraziliŽ en ArgentiniŽ en daarom bij ons niet geheel winterhard. Alleen de vrouwelijke planten hebben mooie bloeiwijzen. Vandaag de dag is het pampasgras in bijna elke tuin terug te vinden. Bloemisten verwerken de pluimen in droogboeketten.

Pampasgras loopt laat uit, meestal begin mei. Het is een breed uitgroeiende plant met blauwe tot grijsgroene bladeren met scherp getande randen. Ze dragen 80 cm lange pluimen op forse stengels. Je kan ze aanwenden als solitair of in droogboeketten. Ze verlangen en goed doorlatende bodem die voldoende voedzaam is. Tijdens droogteperiodes is het aan te raden af en toe water te geven.Winterbescherming:

In de winter de bladeren samenbinden en met matten/bladeren afdekken. Let vooral op dat geen nat (regen) die tot diep in het middendeel van de kluit kan doordringen.
Pampasgras houden als kuipplant is een goed alternatief. Eind november-december halen we de plant dan binnen om te bewaren op een vorstvrije plaats.

Vermeerderen:

Bij voorkeur door delen in het voorjaar. Herplant altijd met een kluit. Snoei daarbij de planten terug tot 30 cm. Ook zaaien behoort tot de mogelijkheden.

Standplaats lichtbehoefte

zon

- geschikt voor gebruik in de vasteplanten border

- deze plant vraagt of gedijt goed op droge gronden

Aantal planten per m2: 1

Zone (USDA):  

7-8


 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!