TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rudbeckia - AsteraceaeRudbeckia is een populair geslacht met 30 soorten winterharde eenjarige en kruidachtige overblijvende planten afkomstig uit Noord-Amerika. Over het algemeen hebben ze goudgele bloemen met een hoge, gewelfde, vaak donkere, zwarte, opgezwollen bloembodem. Enkele soorten vormen uitlopers, waarmee ze snel uitbreiden. Alle soorten zijn geschikt of voor de border of voor in de vaas. Rudbeckia´s stellen weinig eisen maar verlangt liefst een zonnige standplaats op een normale, enigszins vochtige tuingrond. De hoge rassen moet je op tijd ondersteunen zodat ze niet omvallen. Als snijbloem is R. hirta bijzonder geschikt. Aanplanten in de border in groepen. Mooi in combinatie met Aster, Delphinium, kogeldistel, Salvia, blauwe Tradescantia en grassoorten. Vermenigvuldigen volgens de soort door zaaien of delen of het nemen van worteluitlopers in het voor- of najaar. De éénjarige soorten worden uiteraard gezaaid, dit kan vanaf eind maart in een koude bak. Verspenen en uitplanten op 30-40 cm.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
  Rudbeckia fulgida var. deamii 

11688.htm

Naam: Rudbeckia fulgida var. deamii

Nederlandse naam: zonnehoed

Familie: Asteraceae

Bloeitijd: 7-10

Bloemkleur: geel + zwart hart

Rudbeckia fulgida var. deamii

Informatie, teelt: 

Zonnehoed is een interessante vaste plant voor de border. De langdurige bloei van juli tot oktober is een sterke troef om deze plant in je tuin te hebben. Zonnehoed verlangt een zonnige standplaats op een normale grond die echter niet tť droog mag zijn. De talrijke gele, margrietachtige bloemen verschijnen op 60 cm lange stelen. Het centrum van de bloem is bolstaand als een hoed, zwartkleurig, dit in combinatie met de gele randbloemen, verklaart de benaming zonnehoed. 

Mooi in combinatie met Aster, Delphinium, kogeldistel, Salvia, blauwe Tradescantia en grassoorten. Makkelijk te onderhouden vaste plant. Het snoeien beperkt zich tot het verwijderen van uitgebloeide stengels.

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!