TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Aster - AsteraceaeDe asters hebben allen samengestelde bloemen,dit wil zeggen, de bloeiwijzen zijn uit talloze aparte bloemen samengesteld. Naast de bij ons voorkomende wilde soorten worden voor de tuin veel soorten gekweekt uit Zuid-Europa, uit oostelijk Noord-Amerika en West-China. Asters geven in regel de voorkeur aan open, zonnige plaatsen. Ze stellen daarentegen sterk verschillende eisen aan de grond. De meeste soorten zijn overblijvend en behoren tot de vaste planten. De eenjarige zomerasters worden tot het geslacht Callistephus gerekend. Om het grote sortiment wat overzichtelijker te maken, deelt men de asters in in 3 grote groepen: de voorjaarsbloeiers, de zomerbloeiers en de herfstbloeiers.
De voorjaarsbloeiers houden vooral van ene koele grond en voor een rijke bloei moeten zij om de 3-4 jaar, na de bloei, gedeeld worden. Het zijn laagblijvende planten met onvertakte bloeistengels en dikwijls slechts 1 bloem per stengel. De zomer-, en herfstbloeiers zijn middelhoog tot hoog groeiende planten met sterk vertakkende bloemstengels.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
   Aster amellus 'Rudolf Goethe' 

1645.htm

Naam: Aster amellus 'Rudolf Goethe'

Nederlandse naam: bergaster

Familie: Asteraceae

Bloeitijd: 8-10

Bloemkleur: lavendelblauw

Bladeren: onderkant licht behaard

Aster†amellus 'Rudolf Goethe'

Informatie, teelt:

'Rudolf Goethe' houdt van een kalkrijke bodem en vormt stevige, rechtopstaande stengels, aan de basis licht verhout. Het blad aan de stengels is langwerpig en lancetvormig tot ovaal, gaafrandig aan de onderkant licht behaard. De lavendelblauwe bloemen verschijnen van augustus tot oktober. Ze zijn groot, staan in tuilen, alleenstaand met blauwe kelkbladen, en een gele schijf in het centrum. Ze zijn ook geschikt voor de snij. Met een hoogte van 60 tot 100 cm passen ze prima in de border als herfstbloeier. Ze behoeven niet te worden opgebonden en bloeien 4 tot 6 weken ononderbroken door. Vermenigvuldigen kan door zaaien of delen in het voorjaar.

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!