TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Aster - AsteraceaeDe asters hebben allen samengestelde bloemen,dit wil zeggen, de bloeiwijzen zijn uit talloze aparte bloemen samengesteld. Naast de bij ons voorkomende wilde soorten worden voor de tuin veel soorten gekweekt uit Zuid-Europa, uit oostelijk Noord-Amerika en West-China. Asters geven in regel de voorkeur aan open, zonnige plaatsen. Ze stellen daarentegen sterk verschillende eisen aan de grond. De meeste soorten zijn overblijvend en behoren tot de vaste planten. De eenjarige zomerasters worden tot het geslacht Callistephus gerekend. Om het grote sortiment wat overzichtelijker te maken, deelt men de asters in in 3 grote groepen: de voorjaarsbloeiers, de zomerbloeiers en de herfstbloeiers.
De voorjaarsbloeiers houden vooral van ene koele grond en voor een rijke bloei moeten zij om de 3-4 jaar, na de bloei, gedeeld worden. Het zijn laagblijvende planten met onvertakte bloeistengels en dikwijls slechts 1 bloem per stengel. De zomer-, en herfstbloeiers zijn middelhoog tot hoog groeiende planten met sterk vertakkende bloemstengels.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
   Aster dumosus-groep 'Prof. Anton Kippenberg'

1699.htm

Naam: Aster Dumosus Group 'Prof. Anton Kippenberg'

Nederlandse naam: herfstaster

Familie: Asteraceae

Bloeitijd: 9-10

Bloemkleur: lavendelblauw

Bladeren: lijnvormig tot lancetvormig

Aster†dumosus-groep 'Prof. Anton Kippenberg'

Informatie, teelt: 

Aster dumosus-hybriden zijn gekweekt uit kruisingen tussen de wilde A. dumosus en verschillende rassen van A. novi-belgii. Geven de voorkeur aan een voedselrijke, open grondsoort in de volle zon. De groeihoogte varieert van ras tot ras. Deze herfstasters passen het best in borders, waar ze als verdraagzame bodembedekkers zijn te combineren met margriet, Corepsis, Liatris of Stipa. 'Prof. Anton Kippenberg" met zijn lavendelblauwe bloemen is ťťn van mijn favorieten.

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!