TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Aster - AsteraceaeDe asters hebben allen samengestelde bloemen,dit wil zeggen, de bloeiwijzen zijn uit talloze aparte bloemen samengesteld. Naast de bij ons voorkomende wilde soorten worden voor de tuin veel soorten gekweekt uit Zuid-Europa, uit oostelijk Noord-Amerika en West-China. Asters geven in regel de voorkeur aan open, zonnige plaatsen. Ze stellen daarentegen sterk verschillende eisen aan de grond. De meeste soorten zijn overblijvend en behoren tot de vaste planten. De eenjarige zomerasters worden tot het geslacht Callistephus gerekend. Om het grote sortiment wat overzichtelijker te maken, deelt men de asters in in 3 grote groepen: de voorjaarsbloeiers, de zomerbloeiers en de herfstbloeiers.
De voorjaarsbloeiers houden vooral van ene koele grond en voor een rijke bloei moeten zij om de 3-4 jaar, na de bloei, gedeeld worden. Het zijn laagblijvende planten met onvertakte bloeistengels en dikwijls slechts 1 bloem per stengel. De zomer-, en herfstbloeiers zijn middelhoog tot hoog groeiende planten met sterk vertakkende bloemstengels.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
   Aster lateriflorus 'Horizontalis'

1753.htm

Naam: Aster lateriflorus 'Horizontalis'

Nederlandse naam: aster

Familie: Asteraceae

Bloeitijd: 9-10

Bloemkleur: wit-rose

Bladeren: -

Aster†lateriflorus 'Horizontalis'

Informatie, teelt: 

Bossig groeiend is de herfstaster Aster laterifolius 'Horizontalis'. Het fijne, donkere blad zorgt ervoor dat de plant al vanaf het voorjaar een plaats in de border verdient. Als extraatje verschijnen in het najaar grote aantallen kleine witte bloemen met een roodbruin hart.

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!