TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Lavatera - MalvaceaeDe Lavatera familie bevat zowel eenjarigen als vaste planten. Als vaste plant mag deze prachtig bloeiende vaste plant zeker niet in uw tuin ontbreken. Het zijn schitterende malva-achtigen ontstaan in de jaren ´80 in de tuin van Rosemary Verey in Engeland. De vorm van de bloemen hebben veel gelijkenis met de Hibiscus (septemberroos). Gekend is vooral Lavatera olbia ´Rosea´, roos bloeiend van juni-september en de Lavatera thuringiaca, die vooral geschikt is voor gebruik in wilde tuinen. Door hun vorm en bloeiwijze passen ze ook bijzonder goed in de cottagetuin. Bijna alle soorten worden 150 cm of hoger en hebben een struikachtige groei
Door de rijke, uitputtende bloei heeft de plant soms last om de winter door te komen. Toch blijft dit een echte aanrader. Plant ze niet op te winderige plaatsen, de takken breken makkelijk. Enkele zomerstekken in augustus zorgen voor jonge plantjes in het voorjaar.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
Lavatera trimestris

33338.htm

Naam: Lavatera trimestris

Nederlandse naam: lavatera (grootbloemige)

Familie: Malvaceae

Bloeitijd: 6-10

Bloemkleur: wit, roze, rood

Bladeren: ruw behaarde bladeren

Foto Lavatera trimestris 
'Silver Cup'

Informatie, teelt: 

Deze grootbloemige Lavatera is afkomstig uit Noord-Afrika. De roze bloemen zijn tot 8-10 cm in doorsnede. Deze eenjarige soort wordt vooral gebruikt in perken met zomerbloemen en in betrekkelijk grote groepen. Als alleenstaande plant komt hij minder tot zijn recht. Verder kan hij een welgekomen aanvulling zijn in bloembedden, bijvoorbeeld tussen de irissen. Geen tť vruchtbare grond. De bloemtakken zijn zeer geschikt als snijbloem. De bloemen worden gesneden als 1 vierde van de bloemen hun kleur vertonen. Alle bloemknoppen gaan open in een vaas met water. Gevoelig voor vochtige gronden. In koele, regenachtige zomers hebben de planten meer last van de roestziekte.

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!