TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Campanula - CampanulaceaeKlokjesbloemen zijn een groot geslacht van éénjarige en tweejarige planten, van kamerplanten tot vaste planten soorten. Er zijn ongeveer 20 soorten inheems in West- en Midden-Europa. Men vindt ze in de bergen, op weilanden, grasvelden en in gemengde bossen waar ze in de schaduw staan. Veel soorten worden in tuinen gekweekt.
De bekendste kamerplant van dit geslacht is de Ster van Bethlehem (C. isophylla). Als vaste plant onderscheiden we lage en hoge groeiende soorten. De C. rapunculus of rapunzelkokje is dan weer een tweejarige groentesoort met een witte, vlezige wortel. Er zijn ook verschillende tweejarige bloeiende soorten om te zaaien.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
  Campanula persicifolia 

3434.htm

Naam: Campanula persicifolia

Nederlandse naam: perzikbladklok

Familie: Campanulaceae

Bloeitijd: 7-10

Bloemkleur: wit of blauw

Bladeren: onderste lancetvormig, stengelbladeren zeer smal

Campanula persicifolia 'Telham Beauty'

Foto Campanula persicifolia 'Telham Beauty'

Informatie, teelt: 

Perzikbladklokje is een doorlevende Campanula die reeds sinds 1554 bij ons in cultuur is. Inheems in Europa. De bloemen zitten in rechte trossen bijeen en staan opzij gericht. De plant breidt uit door worteluitlopers die ook bruikbaar zijn voor de vermeerdering, als ook zaaien en delen. Deze Campanula is bijzonder geschikt voor de border op groeiplaatsen in de halfschaduw, bijvoorbeeld naast schaduwgevende soorten, of langs de bosrand. De plant geeft de voorkeur aan een kalkhoudende, humeuze en doorlatende grond. Goede snijbloem met stengels van 80 tot 150 cm lang. Mooi te combineren met akelei, margriet of klaprozen. Gemakkelijk te vermeerderen door zaad, maar dan heb je zowel wit als blauw bloeiende planten. Ook te koop op kleur zoals bijvoorbeeld de selectie Campanula persicifolia 'Alba'.

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!