TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Geranium - GeraniaceaeOoievaarsbekken zijn veelzijdige vaste planten voor de rotstuin, perk- en natuurtuinen. Dit grote geslacht omvat een 300-tal soorten die je best niet verward met de huis-, balkon-, tuin- en keukengeranium waarvan de wetenschappelijke naam ´Pelargonium´ is. Geraniums zijn meestal lage tot halfhoge, lang levende vaste planten die verspreid zijn over de gematigde streken van de gehele wereld. Ze groeien in dichte pollen of breiden zich uit als tapijt uit met wortelstokken. Op de lange bladstelen staan ronde bladeren die meestal handvormig samengesteld of diep ingesneden zijn. De schaal- of bordvormige bloemen bestaan uit 5 bloembladen. Een typisch kenmerk zijn de lange snavels van de vruchten, waarmee het zaad zodra het rijp is wordt weggeslingerd. De meeste soorten hebben een voorkeur voor een doorlatende grond en een zonnige tot enigszins beschaduwde groeiplaats. Enkele soorten kunnen verbazend goed tegen droogte.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
  Geranium 'Joy'

35922.htm

Naam: Geranium 'Joy'

Nederlandse naam: ooievaarsbek

Familie: Geraniaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 5-10

Bloemkleur: zachtroos

Bladeren: mooi glanzend met een zilveren schijn

Geranium†'Joy'

Informatie, teelt: 

Geranium 'Joy' is een hybride gewonnen door Alan Bremmer uit Orkney (UK), en genoemd naar Mrs. Joy Jones, een veredelaar verbonden aan de Engelse HPS (Hardy Plant Society). 

Hij is in zachte winters bij ons half-wintergroen. 

'Joy' is een kruising tussen Geranium traversii elegans en Geranium lambertii, beiden niet zo'n gemakkelijke te houden geranium. 'Joy' heeft een lange, rijke bloei met onbeschrijfelijk mooie, zachtroze bloemen met donkere aders. Bladeren mooi glanzend met een zilveren schijn, ietwat marmerachtig.Standplaats:

In strenge winters beschermen. Plant ze op een zonnige plaats op een goed drainerende bodem, ze haten immers te natte voeten tijdens de rustperiode.

Standplaats lichtbehoefte

zon

- deze plant is vorstgevoelig

- geschikt voor gebruik in de vasteplanten border en/of in potten en kuipen

 

http://www.vasteplantenjobogaerts.be
Vaste Planten
kwekerij
Jo Bogaerts

 

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!