TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Geranium - GeraniaceaeOoievaarsbekken zijn veelzijdige vaste planten voor de rotstuin, perk- en natuurtuinen. Dit grote geslacht omvat een 300-tal soorten die je best niet verward met de huis-, balkon-, tuin- en keukengeranium waarvan de wetenschappelijke naam ´Pelargonium´ is. Geraniums zijn meestal lage tot halfhoge, lang levende vaste planten die verspreid zijn over de gematigde streken van de gehele wereld. Ze groeien in dichte pollen of breiden zich uit als tapijt uit met wortelstokken. Op de lange bladstelen staan ronde bladeren die meestal handvormig samengesteld of diep ingesneden zijn. De schaal- of bordvormige bloemen bestaan uit 5 bloembladen. Een typisch kenmerk zijn de lange snavels van de vruchten, waarmee het zaad zodra het rijp is wordt weggeslingerd. De meeste soorten hebben een voorkeur voor een doorlatende grond en een zonnige tot enigszins beschaduwde groeiplaats. Enkele soorten kunnen verbazend goed tegen droogte.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
  Geranium 'Chantilly'

35942.htm

Naam: Geranium 'Chantilly'

Nederlandse naam: Ooievaarsbek

Familie: Geraniaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 5-7

Bloemkleur: lilaroos

Bladeren: opvallende groenblauwe bladeren

 

 

Informatie, teelt:

 Geranium 'Chantilly' is een hybride afkomstig van de kruising uit Geranium renardii met Geranium gracile. Het is een schitterende nieuwe aanwinst, een echte aanrader. De lilaroze tot lavendelroze bloemen tot 2,4 cm groot, komvormig en met dunne aders. De bloemen contrasteren heel mooi met met de grote groenblauwe bladeren. Deze bladeren hebben de vorm van Geranium gracile en het gerimpelde bladoppervlak van Geranium renardii. Geranium 'Chantilly' wordt ook vaak vergeleken met Geranium 'Philippe Vapelle' en Geranium 'Terre Franche' die ook Geranium renardii al ouder hebben.

Gebruik:

Door zijn opgaande en uitstoelende groei is Geranium 'Chantilly' een uitstekende borderplant. Plant ze in groepjes van 6-9 stuks bij elkaar.

Standplaats:

Vermeerdering door delen.

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!