TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Geranium - GeraniaceaeOoievaarsbekken zijn veelzijdige vaste planten voor de rotstuin, perk- en natuurtuinen. Dit grote geslacht omvat een 300-tal soorten die je best niet verward met de huis-, balkon-, tuin- en keukengeranium waarvan de wetenschappelijke naam ´Pelargonium´ is. Geraniums zijn meestal lage tot halfhoge, lang levende vaste planten die verspreid zijn over de gematigde streken van de gehele wereld. Ze groeien in dichte pollen of breiden zich uit als tapijt uit met wortelstokken. Op de lange bladstelen staan ronde bladeren die meestal handvormig samengesteld of diep ingesneden zijn. De schaal- of bordvormige bloemen bestaan uit 5 bloembladen. Een typisch kenmerk zijn de lange snavels van de vruchten, waarmee het zaad zodra het rijp is wordt weggeslingerd. De meeste soorten hebben een voorkeur voor een doorlatende grond en een zonnige tot enigszins beschaduwde groeiplaats. Enkele soorten kunnen verbazend goed tegen droogte.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
  Geranium 'Eva'

36008.htm

Naam: Geranium 'Eva'

Nederlandse naam: ooievaarsbek

Familie: Geraniaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: -

Bloemkleur: fluweelachtig purper
 

 

Informatie, teelt: 

Geranium 'Eva' is een kruising van Judith Bradshaw van Geranium pratense x Geranium psilostemon, die naar haar moeder werd genoemd. Deze 'Eva' heeft heel zachte fluweelachtige purperen bloemen en blijft lager dan zijn afkomstige ouders.

Oorspronkelijk zou deze hybride gewonnen zijn door Alan Bremner als een zuster zaailing van Geranium 'Harmony' (Geranium pratense x Geranium collinum) die erg lijkt op Geranium 'Distant Hills'.

Vermeerderen door delen.

Standplaats lichtbehoefte

zon, halfschaduw

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!