TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Dictamnus - RutaceaeEen geslacht met zes soorten winterharde, kruidachtige overblijvende planten. De meest voorkomende soort is D. albus, maar er zijn ook nauw verwante soorten in Centraal-Azië. De naar citroen geurende geveerde bladeren hebben 6 tot 12 blaadjes en zijn heel aromatisch. Je kan ze op een warme, windloze avond aansteken waarbij de hete gassen enkele seconden branden, vandaar de naam vuurwerkplant.
Dictamnus past goed in droge heidetuinen en laat zich in de zonnige border mooi combineren met siergrassen, Verbascum, Aster amellus, Astrantia en Achillea.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
  Dictamnus albus 

5791.htm

Naam: Dictamnus albus

Nederlandse naam: vuurwerkplant

Familie: Rutaceae

Andere gebruikte benamingen: (D. fraxinella)

Bloeitijd: 6-7

Bloemkleur: wit of rose

Bladeren: blad met 6-12 blaadjes

Dictamnus albus

Informatie, teelt: 

Dictamnus albus is inheems in Spanje, noordwaarts tot ItaliŽ en Duitsland, oostwaarts tot in Turkije, de Kaukasus en West-Himalaya. Daar groeit hij in open bossen en op droge, rotsachtige bodems. D. albus is een mooie vaste plant voor een zonnige border. Dictamnus vormt dicht pollen met dichte stengels van 40 tot 80 cm hoog. De bladeren zijn bedekt met een etherische olie die naar citroen ruikt. De plant is te vermenigvuldigen uit zaad waarbij zowel witbloeiende als roosbloeiende planten ontstaan. Zaaien op en kalkrijke bodem.
De bloemen zijn fragiel en verschijnen van juni tot juli. De planten vragen kalkrijke bodems en een goed doorlatende, warme en/of droge grond.


 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!