TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Eupatorium - AsteraceaeGrote, imposante vlinderplanten met brede, meestal purperrode bloemschermen. Dit geslacht telt meer dan 600 soorten waarvan er maar een paar in onze tuinen voorkomen. Leverkruid zijn hoge, statige vaste planten met een schermvormige, grote bloeiwijze. Ze houden van zon tot een halfschaduwrijke plaats op een vochtige bodem. Hoe vochtiger de grond hoe meer zon ze verdragen. Ideale plant als solitair langs de rand van je vijver of aan de oevers van een sloot. Bij een minder vochtige bodem plant u leverkruid beter in de halfschaduw, bijvoorbeeld onder bomen of struiken. Vermeerderen kan in de lente naargelang het ras door zaaien, stekken of delen.
Met Eupatorium zijn harmonische combinaties te realiseren, vooral met ook vochtminnende planten die tegen het robuuste leverkruid opgewassen zijn. Zoals daar zijn Ligularia, Tradescantia, Hemerocallis, Trollius en Lythrum. Ze houden allemaal van een kalkrijke bodem !

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
Eupatorium rugosum

6433.htm

Naam: Eupatorium rugosum

Nederlandse 
naam: 
leverkruid

Familie: Asteraceae

Bloeitijd: 7-9

Bloemkleur: fijne, 
 crémewitte

Bladeren: eirond, gesteeld, getand

Eupatorium rugosum

Informatie, teelt: 

Eupatorium rugosum is inheems in de bossen van oostelijk Noord-Amerika, van Quebec tot Zuid-Saskatchewan, zuidelijk tot Georgia en Texas. Groeit aldaar in de bergwouden onder kreupelhout.
Eupatorium rugosum bloeit verfijnder, als een wolk fijne, crèmewitte bloemen van juli tot september, met 15 tot 30 stuks per hoofdje. Stevige stengels tot anderhalve meter hoog. De taaie, knobbelige wortelstok vormt grote pollen. Het blad is eirond, gesteeld, grof getand tot 18 cm lang. Mooi in combinatie met Anemone, Verbena en late Aconitum.

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!