TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Agastache - LamiaceaeAgastache is een geslacht met een 20-tal verschillende soorten. Ze komen voor In Noord-Amerika, China en Japan. Ze groeien stijfop met stevige hoekige stengels die bekleed zijn met getande, lancetvormige bladeren. De hoogte varieert van 0.45 cm tot 2 meter. Tijdens de zomer vormen zicht bovenaan in de top van de plant opgaande aren met 2-lippige buisbloemen. De meest bekende voor ons klimaat is de Agastache foeniculum of anijsplant. Is inheems in Japan, Korea en China. Groeit in velden, onder droog kreupelhout en in heuvels. Hun jonge bladeren hebben een aantrekkelijke paarse tint, waardoor het een goede achtergrond is voor vroege zomer bloemen.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
   Agastache foeniculum, anijsplant, dropplant

669.htm

Naam: Agastache foeniculum

Nederlandse naam: anijsplant, 
dropplant

Familie: Lamiaceae

Bloeitijd: 6-8

Bloemkleur: violetblauw

Bladeren: eirond, lang gepunt, 
schutbladen vaak violet getint

TK Plantengids macro-afbeelding 1024x800 pixels - http://www.tuinkrant.com/plantengids/ - ook verkrijgbaar op cd-rom

Agastache foeniculum, anijsplant, dropplant

Informatie, teelt: 

Agastache foeniculum heeft bladeren die sterk naar anijs ruiken als ze worden gekneusd. De jonge bladeren hebben een aantrekkelijke paarse tint waardoor deze planten, in de border, een goede achtergrond kunnen vormen voor vroege zomerbloemen. De gedrongen paarskleurige tot violetblauwe bloemen verschijnen tussen juni-augustus of aan het eind van de zomer. 

Agastache foeniculum, anijsplant, dropplant

Agastache foeniculum verlangt een zonnige standplaats op een normale vruchtbare grond, waar de planten tot 80-90 cm uitgroeien. Agastache foeniculum kan je best tijdens de winter afdekken voor de vorst. Ze verdragen goed de droogte.

Standplaats: 

Agastache wenst vooral een zandige, goed doorlatende grond. Te natte gronden zijn nefast, vooral in natte winters treedt daardoor ernstige vorstschade op. Plant ze altijd in de volle zon. 

Winterhardheid: 

Op te natte gronden is er meer kans op vorstschade. Vorstbestendig tot -7į C. In strenge winters kan het aanbrengen van een mulchlaag nuttig zijn. 

Gebruik: 

Een mooie borderplant die mooi te combineren is met de bergamotplant (Monarda), Geraniums, Heuchera's, Artemisia, Lavandula, Teucrium chamaedrys en Oreganum 'Herrenhausen'. Ze contrasteren heel mooi met de bloemen en kleuren van Echinacea, Rudbeckia of Echinops. In gemengde borders altijd succesvol te combineren met Caryopteris, Buddleia en Vitex agnus-castus. 

Vermeerdering: door delen of stekken.

http://www.vasteplantenjobogaerts.be
Vaste Planten
kwekerij
Jo Bogaerts

 

 

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!