TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Fuchsia - OnagraceaeFuchsia´s zijn geliefde balkon- en tuinplanten met veel soorten en variëteiten. De naam is ontleend aan de botanicus Leonhard Fuchs. Het zijn bergplanten uit de tropen en dit geslacht telt zo´n 100 soorten. Men neemt aan dat de fuchsia´s zich in de vochtig, koele Peruviaanse Andes hebben ontwikkeld. Diverse soorten migreerden over de Midden Amerikaanse landbrug tot aan de noordgrens van Mexico, zuidwaarts breiden zij zich uit tot Vuurland en de Straat van Magallanes, westelijk bereikten zij via Tahiti Nieuw-Zeeland.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
 Fuchsia 'Madame Cornelissen' - fuchsia, bellenplant

6721.htm

Naam: Fuchsia 'Madame Cornelissen'

Nederlandse naam: fuchsia, bellenplant

Familie: Onagraceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 7-10

Bloemkleur: rood + wit

Bladeren: groen

†Fuchsia 'Madame Cornelissen' - fuchsia, bellenplant - TK Plantengids macro-afbeelding 1024x650 pixels - http://www.tuinkrant.com/downloads - ook verkrijgbaar op cd-rom

Fuchsia 'Madame Cornelissen' - fuchsia, bellenplant

Informatie, teelt: Fuchsia 'Madame Cornelissen' bloeit met die typische bellenplant bloemen in rood met wit van juli tot en met oktober. De cultivar groeit met stevige stengels tot 80 cm hoogte. De stengels verhouten meer naarmate het seizoen vordert.
Door hun late bloei zijn het aantrekkelijke planten voor de nazomer border.

Standplaats:

Er is al te dikwijls discussie over zon en schaduw. Fuchsia heeft zon nodig voor een uitbundige bloei. Anderzijds houden ze van een koele, frisse standplaats. De beste plaats is licht beschaduwd met voldoende ochtend- en/of avondzon, in de schaduw van heesters of muren van gebouwen. De zomerse, hete middagzon absoluut vermijden. Het blad gaat dan verbranden en de groeit/bloei valt stil.

Bijna alle Fuchsia soorten voor de tuin zijn vorstgevoelig. Dek de voet van de planten af met mulch of aard ze aan met grond. Niet snoeien. Neem eventuele enkele stekken die je binnen aan de wortel brengt.


Een overzicht van andere Fuchsia soorten voor de tuin. Winterharde fuchsia's als vaste plant. 
Door Rudi Van Overloop in Editie 16, Juli 1998 : 
Wanneer je er de lijst van de boomkwekers en vaste planten kwekers op na houdt, zijn er maar een paar Fuchsia-rassen in aanbod als blijvende vaste plant. Toch zijn er een 90-tal soorten in ons klimaat winterhard.

http://www.tuinkrant.com/tkarchief/tk/info/fuchvp.htm 


 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!