TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Fuchsia - OnagraceaeFuchsia´s zijn geliefde balkon- en tuinplanten met veel soorten en variëteiten. De naam is ontleend aan de botanicus Leonhard Fuchs. Het zijn bergplanten uit de tropen en dit geslacht telt zo´n 100 soorten. Men neemt aan dat de fuchsia´s zich in de vochtig, koele Peruviaanse Andes hebben ontwikkeld. Diverse soorten migreerden over de Midden Amerikaanse landbrug tot aan de noordgrens van Mexico, zuidwaarts breiden zij zich uit tot Vuurland en de Straat van Magallanes, westelijk bereikten zij via Tahiti Nieuw-Zeeland.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
 Fuchsia magellanica 'Versicolor'  

6780.htm

Naam: Fuchsia magellanica 'Versicolor'

Nederlandse naam: fuchsia

Familie: Onagraceae

Bloeitijd: 6-10

Bloemkleur: roserood

Bladeren: bontbaldig

Fuchsia magellanica 'Versicolor'

Informatie, teelt: 

Fuchsia magellanica wordt gerekend tot de winterharde fuchsia's en is afkomstig uit de bergen van Zuid-Chili en ArgentiniŽ. In de kuststrook van Zuidwest-Engeland, waar veel regen valt, en aan de westkust van Schotland, vormen zij meer dan manshoge hagen. In een continentaal klimaat geven zij de voorkeur aan plaatsen met minder zon en een humusrijke grond. Bij ons doorstaan alleen de wortels en het onderste deel van de plant de winterkoude. In de halfschaduw kunnen ze border en lage hegjes vormen, muren bedekken en onder bomen groeien.
F. magellanica is een veranderlijke soort. De scheuten zijn dun en onbehaard. De bladeren staan tegenover elkaar of in kransen van 3. Ze zijn lancetvormig tot eirond, 1,5-5 cm lang, spits en getand. De knikkende bloembuis, van juli tot in de herfst verschijnend, is dieprood, 8 mm lang. De bloembladen zijn paars, 10 mm lang met ver uitstekende meeldraden. Deze fuchsia moet je zeker eens in je tuin uitproberen. Verbluffend makkelijk rijkbloeiend. In de winter de wortels beschermen met een mulchlaag. In het voorjaar, bij het uitlopen, de bevroren stengels terugsnoeien.

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!