TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Gaura - OnagraceaeGaura is een klein geslacht van schitterende vaste planten met als belangrijkste vertegenwoordiger Gaura lindheimeri. Inheems in de staten van Texas en Louisiana in de VS. Daar groeit de plant in weiden en dennenbossen. Gaura coccinea is weid verspreid in Noord-Amerika.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
   Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies'

6833.htm

Naam: Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies'

Familie: Onagraceae

Bloeitijd: 7-10

Bloemkleur: witrose

Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' TK Plantengids macro-afbeelding 1024x650 pixels - http://www.tuinkrant.com/downloads - ook verkrijgbaar op cd-rom

Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies'

Informatie, teelt: 

Een tuinboek waarin Gaura lindheimeri vermeldt staat schuif je best een rij vooruit op je boekenplank. Deze schitterende bloeiende vaste planten verdienen meer aandacht. De cultivar Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' is een der mooiste. De witrose bloempjes verschijnen aan dunne stengels tot 80 cm hoog. Mooie najaarsbloeier van juli tot oktober. Gaura lindheimeri is en losse, dunne plant die best kan gesteund worden. Verlangt een voedzame en licht vochtige grond in de volle zon of zeer lichte schaduw. Ook de voet beschermen met een winterdek tegen de ergste kou. Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' is te verkrijgen bij de betere kweker of tuincentra. Voor een opvallend plaatsje in de border.

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!