TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Geranium - GeraniaceaeOoievaarsbekken zijn veelzijdige vaste planten voor de rotstuin, perk- en natuurtuinen. Dit grote geslacht omvat een 300-tal soorten die je best niet verward met de huis-, balkon-, tuin- en keukengeranium waarvan de wetenschappelijke naam ´Pelargonium´ is. Geraniums zijn meestal lage tot halfhoge, lang levende vaste planten die verspreid zijn over de gematigde streken van de gehele wereld. Ze groeien in dichte pollen of breiden zich uit als tapijt uit met wortelstokken. Op de lange bladstelen staan ronde bladeren die meestal handvormig samengesteld of diep ingesneden zijn. De schaal- of bordvormige bloemen bestaan uit 5 bloembladen. Een typisch kenmerk zijn de lange snavels van de vruchten, waarmee het zaad zodra het rijp is wordt weggeslingerd. De meeste soorten hebben een voorkeur voor een doorlatende grond en een zonnige tot enigszins beschaduwde groeiplaats. Enkele soorten kunnen verbazend goed tegen droogte.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
  Geranium 'Ann Folkard'

6969.htm

Naam: Geranium 'Ann Folkard'

Nederlandse naam: Ooievaarsbek

Familie: Geraniaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 6-10

Bloemkleur: purperrood met zwart hart

Bladeren: licht geelgroene bladeren bij het uitlopen

 

Geranium 'Ann Folkard' TK Plantengids macro-afbeelding 1024x650 pixels - http://www.tuinkrant.com/downloads - ook verkrijgbaar op cd-rom

Geranium 'Ann Folkard'

Informatie, teelt:

Geranium 'Ann Folkard' is een steriele hybride, een kruising tussen Geranium psilostemon en Geranium procurrens. De planten vallen op door hun licht geelgroene bladeren en hun rankende groeiwijze, in het voorjaar uitlopende met goudgele bladeren. Later op het seizoen groener wordend. De lange, liggende stengels weven zich door de omringende planten en heesters. Van juni tot de eerste vorst verschijnen de intens paarsrode bloemen tot 3,5 cm groot, met een donker zwart hart en zwarte aders. Goede cultivar mede door de langdurige en late bloeiperiode van juni tot aan de eerste vorst in oktober. Uitbundig bloeiend en groeiend. Sterk uitbreidend met zijn kruipende wortelstokken. En plant kan gemakkelijk n vierkante meter bedekken. Aangeduid als vorstgevoelig omdat de planten geen te natte gronden verdragen tijdens de winterperiode. Vooral de eerste winters goed afdekken.

Gebruik:

Als bloeiende bodembedekker voor zonnige plaatsen op een frisse bodem en in de border tussen heesters. Kruipende groeiwijze. Plant 5 tot 7 planten per vierkante meter.

Standplaats:

Een doorlatende frisse grond en een zonnige groeiplaats. Niet te droge standplaats.

Vermeerdering:

Door delen van de kruipende wortelstokken of scheuren in het voorjaar.

http://www.vasteplantenjobogaerts.be
Vaste Planten
kwekerij
Jo Bogaerts

 

 

 

Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!