TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Geranium - GeraniaceaeOoievaarsbekken zijn veelzijdige vaste planten voor de rotstuin, perk- en natuurtuinen. Dit grote geslacht omvat een 300-tal soorten die je best niet verward met de huis-, balkon-, tuin- en keukengeranium waarvan de wetenschappelijke naam ´Pelargonium´ is. Geraniums zijn meestal lage tot halfhoge, lang levende vaste planten die verspreid zijn over de gematigde streken van de gehele wereld. Ze groeien in dichte pollen of breiden zich uit als tapijt uit met wortelstokken. Op de lange bladstelen staan ronde bladeren die meestal handvormig samengesteld of diep ingesneden zijn. De schaal- of bordvormige bloemen bestaan uit 5 bloembladen. Een typisch kenmerk zijn de lange snavels van de vruchten, waarmee het zaad zodra het rijp is wordt weggeslingerd. De meeste soorten hebben een voorkeur voor een doorlatende grond en een zonnige tot enigszins beschaduwde groeiplaats. Enkele soorten kunnen verbazend goed tegen droogte.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
  Geranium 'Brookside'

6970.htm

Naam: Geranium 'Brookside'

Nederlandse naam: Ooievaarsbek

Familie: Geraniaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 6-10

Bloemkleur: blauw met wit hart

Bladeren: fijn, diep ingesneden

 

Geranium 'Brookside' - TK Plantengids macro-afbeelding 1024x650 pixels - http://www.tuinkrant.com/downloads - ook verkrijgbaar op cd-rom

Geranium 'Brookside'

Informatie, teelt: 

Geranium 'Brookside' is een hybride die zich uitstekend leent voor arrangementen in de border. Een kruising van Geranium pratense x Geranium clarkei 'Kashmir Purple'. 'Brookside' is bovendien aantrekkelijk door zijn lange bloeitijd van juni tot aan de eerste vorst in oktober. Leuke helderblauwe bloemen tot 3,6 cm groot, komvormig met een wit hartje en fijne aders. Bladeren fijn en diep ingesneden. 'Brookside is een goede recente aanwinst die vergelijkbaar is met de overbekende 'Johnson's Blue', maar is in alle opzichten beter. Het is ook een uitstekende breed uitgroeiende bodembedekker.

Gebruik:

Voor de border of als bodembedekker. Plant 5 tot 7 planten in groepjes bij elkaar.

Standplaats:

Kies een zonnige standplaats (of lichte schaduw) op een frisse luchtige, en goed bemeste grond. Een te droge standplaats is nadelig voor de bloei.

Vermeerdering:

Door delen.

http://www.vasteplantenjobogaerts.be
Vaste Planten
kwekerij
Jo Bogaerts

 
 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!