TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Geranium - GeraniaceaeOoievaarsbekken zijn veelzijdige vaste planten voor de rotstuin, perk- en natuurtuinen. Dit grote geslacht omvat een 300-tal soorten die je best niet verward met de huis-, balkon-, tuin- en keukengeranium waarvan de wetenschappelijke naam ´Pelargonium´ is. Geraniums zijn meestal lage tot halfhoge, lang levende vaste planten die verspreid zijn over de gematigde streken van de gehele wereld. Ze groeien in dichte pollen of breiden zich uit als tapijt uit met wortelstokken. Op de lange bladstelen staan ronde bladeren die meestal handvormig samengesteld of diep ingesneden zijn. De schaal- of bordvormige bloemen bestaan uit 5 bloembladen. Een typisch kenmerk zijn de lange snavels van de vruchten, waarmee het zaad zodra het rijp is wordt weggeslingerd. De meeste soorten hebben een voorkeur voor een doorlatende grond en een zonnige tot enigszins beschaduwde groeiplaats. Enkele soorten kunnen verbazend goed tegen droogte.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
  Geranium 'Patricia'

6974.htm

Naam: Geranium 'Patricia'

Nederlandse naam: Ooievaarsbek

Familie: Geraniaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 7-10

Bloemkleur: magentarood, gevuld

Bladeren: diep ingesneden

 

Geranium 'Patricia' TK Plantengids macro-afbeelding 1024x650 pixels - http://www.tuinkrant.com/downloads - ook verkrijgbaar op cd-rom

Geranium 'Patricia'

Informatie, teelt:

 Geranium 'Patricia' is een kruising tussen Geranium endressii en Geranium psilostemon met een zťťr lange bloeitijd. Beiden prachtplanten. 'Patricia' combineert perfect de goede eigenschappen van de twee ouderplanten maar lijkt toch nog het meest op de ouder Geranium psilostemon. De magentaroze gevulde bloemen hebben een stervormig zwart hart. Diep ingesneden grote handvormige bladeren. Woekert niet. Vraagt een goede regelmatige bemesting.

Gebruik:

Deze hybride bloeit even lang dan de hybriden 'Ann Folkard' en 'Anne Thompson' maar gaat een maand later van start. Wanneer de zomerse temperaturen overdreven hoog liggen, en/of de plant te lijden heeft aan droogtestress, neemt de bloei af. Het zijn planten met een goed kleureffect voor de border. Plant 5 tot 7 planten per vierkante meter. Nabloei verbeteren kan door de uitgebloeide stengels regelmatig weg te snoeien en regelmatig te bemesten.

Standplaats:

Kies een zonnige standplaats (of lichte schaduw) op een frisse luchtige, en goed bemeste grond. Een te droge standplaats is nadelig voor de bloei.

Vermeerdering:

Door delen.

http://www.vasteplantenjobogaerts.be
Vaste Planten
kwekerij
Jo Bogaerts

 
 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!