TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Geranium - GeraniaceaeOoievaarsbekken zijn veelzijdige vaste planten voor de rotstuin, perk- en natuurtuinen. Dit grote geslacht omvat een 300-tal soorten die je best niet verward met de huis-, balkon-, tuin- en keukengeranium waarvan de wetenschappelijke naam ´Pelargonium´ is. Geraniums zijn meestal lage tot halfhoge, lang levende vaste planten die verspreid zijn over de gematigde streken van de gehele wereld. Ze groeien in dichte pollen of breiden zich uit als tapijt uit met wortelstokken. Op de lange bladstelen staan ronde bladeren die meestal handvormig samengesteld of diep ingesneden zijn. De schaal- of bordvormige bloemen bestaan uit 5 bloembladen. Een typisch kenmerk zijn de lange snavels van de vruchten, waarmee het zaad zodra het rijp is wordt weggeslingerd. De meeste soorten hebben een voorkeur voor een doorlatende grond en een zonnige tot enigszins beschaduwde groeiplaats. Enkele soorten kunnen verbazend goed tegen droogte.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
  Geranium cantabrigiense (x) 'Karmina'

6985.htm

Naam: Geranium cantabrigiense (x) 'Karmina'

Nederlandse naam: Ooievaarsbek

Familie: Geraniaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 6-7

Bloemkleur: donkerroos

Bladeren: klein, glanzend

 

 

 

Informatie, teelt: 

Geranium cantabrigiense (x) 'Karmina' is een goede bodembedekker met halfgroen tot wintergroen blad die weinig eisen stellen aan de grond. De bladeren zijn klein, glanzend en geuren. Mooie herfsttint. Gedijt zowel in de zon als in de schaduw. Opvallend zijn de donkerroze, oudroze bloemen tot 23 mm groot. Net als vrijwel alle vertegenwoordigers van de Geranium familie is ĎKarminaí een lang leven beschoren. U zult hem dan ook ervaren als een trouwe bondgenoot in de tuin. 

Toepassing: 

Een heel leuke bodembedekker met opvallend donkerroze bloemen, die zich met tal van andere vaste planten laat combineren. Plant 6 tot 9 planten per vierkante meter, zet ze maximaal 35 cm uit elkaar. Een plaatsje vooraan in de border is ook geknipt voor hem. Daar komen in juni en juli de bloemen het best tot uiting. Langs een rand of in de rotstuin doet hij het goed.

Standplaats:

Stelt weinig eisen aan de bodem en standplaats. Karmina houdt van een zonnige standplaats, maar neemt ook genoegen met wat schaduw. De plant stelt geen bijzondere eisen aan de grond in uw tuin. Zorg er echter wel voor dat u deze voor het planten goed los maakt.


Vermeerdering:

Door delen of scheuren van de wortelstok of het nemen van bladstekken.

http://www.vasteplantenjobogaerts.be
Vaste Planten
kwekerij
Jo Bogaerts

 
 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!