TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Allium - AlliaceaeAllium is een zeer uitgebreid geslacht met tal van soorten. Sierui, sierlook zijn interessante bolgewassen voor en goed doorlatende grond en is nauw verwant met de ui. Ongeveer 280 soorten van deze winterharde lelieachtige komen voor op het noordelijk halfrond. De als sierplant gekweekte vormen hebben felle kleuren. De vorm van de bladeren verschilt van smal rolrond, zoals bij de ui, tot breed en lancetvormig.
Vele groenten behoren tot dit geslacht: sjalot, ui, slaui, luchtui, etage-ui, stengelui, zaaiui, bosui, bieslook, prei, knoflook, daslook, Chinese bieslook, en zoverder.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
   Allium giganteum

817.htm

Naam: Allium giganteum

Nederlandse naam: reuzenlook, reuzenui

Familie: Liliaceae

Bloeitijd: 6-9

Bloemkleur: lilaroos

Bladeren: grijsgroen

Informatie, teelt: 

Allium giganteum is afkomstig uit de Himalaya, Iran en variabel van kleur. Bolgewas. Een zeer forse sierui, de grootste van dit geslacht. De lilaroze-rozeviolette bolvormige bloeiwijzen kunnen tot 15 cm in doorsnede bereiken op 1,20 tot 1,50 m lange stelen. Heel mooi en imposant bolgewas voor bloemperken en boeketten. Vermeerderen door makkelijk door zaaien of broedbollen te nemen.
Deze grote bol dieper planten dan bij de kleinere soorten, nl. op 10 cm diepte. Planten op een lichte, zandige plaats in het najaar. Opgelet voor te natte gronden = rotting. Op en goede standplaats in de zon, kunnen de bollen jarenlang blijven staan.


 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!