TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Hosta - HostaceaeDeze duurzame vaste planten komen oorspronkelijk uit China, Japan en Korea. Er zijn ongeveer 40 soorten, die de aandacht trekken door hun sierlijke, lancet - of hartvormige, soms fraai getekende bladeren. Tussen juni en oktober verschijnen de lange stengels met witte, blauwe of paarse bloemtrossen tussen het weelderige loof. Over het algemeen groeien funkia´s bij voorkeur in de halfschaduw of in lichte schaduw, in stevige enigszins vochtige grond. Bij teveel zon of te droge omstandigheden zal het blad echter sterk gaan indrogen. Omdat de planten, met uitzondering van Hosta undulata, zeer laat in het voorjaar uitlopen, is het aan te raden de groeiplaats te markeren, opdat de uitlopers niet per ongeluk zouden beschadigd worden. Bij rassen en soorten met tere bladeren moet men oppassen voor slakken. Verder zijn hosta´s ongecompliceerde, gemakkelijk te verzorgen gewassen voor de border met vaste planten of aan de rand van struiken. Schaduwachtige, donkere plekken lichten op miraculeuze wijze op als men er gele en witbonte vormen plant.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Vaste Planten 
  Hosta 'Blue Cadet' 

8231.htm

Naam: Hosta 'Blue Cadet'

Nederlandse naam: Funkia

Familie: Liliaceae

Andere gebruikte benamingen: ()

Bloeitijd: 7-8

Bloemkleur: donker lila

Hoogte: 20-60

Bladeren: blauwgrijs

 

Hosta 'Blue Cadet'

Foto PPH 

Topkeuze

Informatie, teelt: 

Hosta 'Blue Cadet' is zo'n hosta met blauwgrijze bladeren die door de liefhebbers erg wordt aanbevolen. De bladeren zijn elliptisch gevormd. Het is een lage soort en daarom ook geschikt voor kleine tuinen. In de zon verkleurt het blauw naar groen. Opvallend is de zeer rijke bloei in de zomer met tal van bloemstelen met donker lilakleurige bloemen. Bladeren tot 20-25 cm hoogte met 40 cm bovenuitstekende bloemstengels. 

Hosta's hebben dikke vlezige wortels waaruit de bladeren zich ontwikkelen met een duidelijke waarneembare nervatuur. De plant vormt behoorlijk grote pollen. 

Standplaats: 

Houdt van een schaduwrijke en voldoende vochtige grond. Te droge en voedselarme gronden zijn te mijden. 

Gebruik: 

Hosta's zijn mooie bloeiende bladplanten die het in de border goed doen. Ze zijn mooi te combineren met Ajuga, Astilbes, Geraniums, varens, mansoor, Pulmonaria en geitebaard. Aan de vijver zorgen hosta's voor een mooie overgang van de border naar de vijver. Ook voor in potten op het terras zijn met hosta 's prachtige dingen te doen. 

Vermeerdering: 

door scheuren in het voorjaar. Elke neus kan uitgroeien. Zelfs kan je elke neus doormidden snijden voor een hogere productie. 

Ziekten en plagen: 

slakken zijn de grootste belagers. Zie in de tuindokter voor meer details: http://www.tuinkrant.com/tuindokter

Standplaats lichtbehoefte

halfschaduw

- geschikt voor gebruik in de vasteplanten border

- geschikt voor gebruik in de vijvertuin

- exotische aandoende plant voor gebruik in potten, bakken, terraskuipen edm.

- deze plant vraagt of gedijt goed op vochthoudende gronden

 

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!