Herfst in de tuin 2008: de nieuwe handige bladruimer en bladblazer van Flymo, dag-blad

Herfst in de tuin 2008: de nieuwe handige bladruimer en bladblazer van Flymo, dag-blad(511545071)Wonen in een boomrijke omgeving heeft veel voordelen, maar brengt in de herfst wel extra werk met zich mee. In het najaar, als de blaadjes vallen, kun je vaak wel wat hulp in de tuin gebruiken. Gelukkig zijn er handige gereedschappen die het bladruimen makkelijker en lichter maken.

Multifunctioneel

Om de tuin schoon te houden is de elektrische bladblazer Flymo GardenVac erg handig. Deze bladblazer kan natuurlijk gebruikt worden om bladeren van het tuinpad, terras of gazon af te blazen, maar kan eenvoudig naar bladzuiger worden omgezet. De zuiger is zo krachtig (212 km/uur) dat deze zelfs blikjes, zwerfafval, natte bladeren en vochtige maairesten op kan zuigen zonder verstopt te raken. De opvangzak (40 liter) hoeft minder snel geleegd te worden omdat de bladeren bij het opzuigen direct versnipperd worden. De opgevangen, versnipperde bladeren kunnen naderhand als compost gebruikt worden.

 

Herfst in de tuin 2008: de nieuwe handige bladruimer en bladblazer van Flymo, dag-blad(511545071)
Bladblazen of -zuigen met de GardenVac van Flymo

Waardevol

Vul ook een mand met blad en zet deze op een droge plek. Gaat het flink vriezen dan kunnen de bladeren prima als extra bescherming aan de voet van rozen of minder winterharde beplanting worden gestrooid. Ook pas geplante bloembollen stellen zo’n beschermdek van blad op prijs. Bladeren die in de borders blijven liggen, zullen verteren en dit organische materiaal komt de structuur van de tuingrond op den duur ten goede.

Verkoopadviesprijs september 2008: € 109,95

Bronnen  Flymo, flymo.com, bewerking RVO 2008

Tuininformatie