Manlief wil meer ruimte op het terras! Mahonia d´r uit!

Manlief wil meer ruimte op het terras! Mahonia d´r uit!(1601846781)
Maar volgens mijn man is echt de maat vol. Hij moet eruit en er moeten meer tegels bij want zo zegt hij; "Rig op vier vierkante meter kunnen we niet echt ruim zitten En laten we eerlijk zijn; kindvriendelijk is die Mahonia ook niet." Oké, oké ik snap het. Ergens heeft hij wel een beetje gelijk. Op een terras moet je wel lekker ruim kunnen zitten en niet steeds gehinderd worden door planten die in je nek waaien of dat je achterover met je stoel de border in kiepert. Daar heeft hij wel een punt.Het wordt tijd dat ik mijn beplanting in de tuin eens kritisch onder ogen neem.


In een onbewaakt ogenblik heb ik dus ook toestemming gegeven om behalve de Mahonia ook een paar andere struiken te verhuizen naar het oosten des landstreek. Twee weken geleden is het gebeurd, ik een weekendje weg en schoonouders gewapend met schop op de koffie met een verdacht grote aanhangwagen achter hun auto.
Bij terugkomst allemaal lege gaten in mijn tuin. Leeg, weg, verdwenen! Verhuisd naar weidsere streken en ruimere borders. Fijn voor ze.

Nu was ik aan de beurt voor een grote tirade, maar die verstomde snel toen ik me bedacht wat voor nieuwigheden ik ervoor in de plaats terug kon planten. Aha. Feestje. Met de catalogus stapte ik ´s avonds naast mijn geliefde in bed om te onderhandelen over die vierkante meter extra terras, die nu de kinderen nog klein zijn we niet echt nodig hebben. Toch!

Tuininformatie