TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rosa - RosaceaeRozen komen in het wild alleen voor op het noordelijk halfrond. Ze groeien hoofdzakelijk in gebieden met een gematigd klimaat, hoewel enkele soorten in zuidelijke gelegen streken worden aangetroffen. De botanici van onze tijd kennen ongeveer 250 verschillende soorten en talrijke daartoe behorende natuurlijke variëteiten. De roos staat symbool voor liefde, geluk, vreugde, schoonheid en blijdschap. De roos is echter ook het symbool van stilzwijgendheid. Rozen afgebeeld met vijf bloemblaadjes symboliseren de zwijgplicht. Niet voor niets vinden we deze roos vaak afgebeeld op een biechtstoel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

 

Rosa - rozen 

Naam: Rosa 'Abraham Darby' ģ

Nederlandse naam: engelseroos, austin roos, English roses, klimroos

Familie: Rosaceae

Bloeitijd: 6-8

Bloemkleur: perzik, abrikooskleurig

Bladeren: donker, glanzend blad

Informatie, teelt:

 Abraham Darby (Auscot 1985) is een kruising van 'Aloha' x 'Yellow Cushion'. Typisch Engelse roos met gevulde, en geurige abrikooskleurige bloemen met een gele waas. Bloemen komvormig. Soms staan ze alleen, soms in trossen. Fruitige geur. Heeft een donker glanzend blad dat aan lange, buigzame takken zit. Groeit uit tot een roos van 1.25 m hoog en 80 cm breed. Kan ook als klimrozelaar aangewend worden doordat hij met lange taken groeit tot 2,5 m lang. Abraham Darby bloeit de hele zomer door. Uitstekende roos voor de border, heesterborder, schutting of aan een muur. Snoeien is mogelijk maar niet noodzakelijk.

Behoort tot de Engelse rozen, Austinrozen groep

De benaming 'English Roses' werd gegeven aan een groot aantal variŽteiten
van de Engelse kweker David AUSTIN, ongeveer een 75-tal soorten. Deze hebben als eigenschap het uitzicht, de pastelkleur en de krachtige geur van de oude rozen te koppelen aan de mogelijkheid tot doorbloeien van de moderne variŽteiten. 

Zij stammen allen af van 'Belle Isis', een roos van de Belgische kweker Louis Parmentier. Ze zijn speciaal geteeld om een combinatie tot stand te brengen van de beste eigenschappen van ouderwetse rozen, zoals de schotelvorm van de bloemen. Ze worden 80 cm van elkaar geplant. Engelse rozen zijn dus doorbloeiende rozen geschikt voor de aanleg van perken.

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!