TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rosa - RosaceaeRozen komen in het wild alleen voor op het noordelijk halfrond. Ze groeien hoofdzakelijk in gebieden met een gematigd klimaat, hoewel enkele soorten in zuidelijke gelegen streken worden aangetroffen. De botanici van onze tijd kennen ongeveer 250 verschillende soorten en talrijke daartoe behorende natuurlijke variëteiten. De roos staat symbool voor liefde, geluk, vreugde, schoonheid en blijdschap. De roos is echter ook het symbool van stilzwijgendheid. Rozen afgebeeld met vijf bloemblaadjes symboliseren de zwijgplicht. Niet voor niets vinden we deze roos vaak afgebeeld op een biechtstoel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

 

Rosa - rozen 

Naam: Rosa 'Bonica 82' ®

Nederlandse naam: meidilandroos, polyantha

Familie: Rosaceae

Bloeitijd: 6-9

Bloemkleur: zachtroos

Informatie, teelt: 

Bonica 82 is een zachtrose polyantha (trosroos) uit de meidiland-groep. Sterkgroeiend tot 85 cm hoog. Deze cultivar bloeit rijk en doorgaand tot laat in de herfst. Groeikrachtig en breedgroeiend, sterk vertakt. Bloemen zijn weervast. Opvallende zijn de kleine bottels die in het najaar verschijnen. Deze cultivar is uitzonderlijk vorst- en ziektebestendig. Geschikt voor grote plantvlakken en hagen. Plant 3 stuks /m2.Behoort tot de Meidiland rozen groep

In 1973 werd het eerste kruisingswerk uitgevoerd voor een nieuw type roos. In 1977 werd deze als 'Swany' geļntroduceerd. Dit zijn rozen op eigen wortel, ze hebben dus geen wildopslag. Ze bedekken meestal de grond en hebben een gezonde groei (minder ziekten). Snoeien is niet elk jaar gewenst, machinaal snoeien kan. Het 2de groeijaar bereiken deze rozen reeds hun eindhoogte. De uitgebloeide rozen hoeven niet verwijderd te worden. In de herfst verschijnen er bottels.

 

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!