TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rosa - RosaceaeRozen komen in het wild alleen voor op het noordelijk halfrond. Ze groeien hoofdzakelijk in gebieden met een gematigd klimaat, hoewel enkele soorten in zuidelijke gelegen streken worden aangetroffen. De botanici van onze tijd kennen ongeveer 250 verschillende soorten en talrijke daartoe behorende natuurlijke variëteiten. De roos staat symbool voor liefde, geluk, vreugde, schoonheid en blijdschap. De roos is echter ook het symbool van stilzwijgendheid. Rozen afgebeeld met vijf bloemblaadjes symboliseren de zwijgplicht. Niet voor niets vinden we deze roos vaak afgebeeld op een biechtstoel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

 

Rosa - rozen 

Naam: Rosa 'Orange Meillandina'

Nederlandse naam: miniatuurroos

Familie: Rosaceae

Bloeitijd: 6-9

Bloemkleur: oranje

Bladeren: fris donkergroen

Informatie, teelt: 

Orange Meillandina is een zr fel oranje kleurige miniatuurroos. De bloemen steken mooi af tegen het frisse, donkergroene gebladerte dat van uitstekende en gezonde kwaliteit is. Groeihoogte tot 35-40 cm.

Behoort tot de Miniatuurrozen groep

Dit zijn zeer lage rozenstruikjes, zelden hoger dan 20-30 cm. Ze zijn geschikt voor de heidetuin, de rotstuin of de balkontuin en ook wel voor in potten en bakken. Men moet er dan wel op letten dat de planten niet uitdrogen. Ze zijn volkomen winterhard.
De meeste rassen bloeien goed door. 

Miniatuurrozen worden hetzelfde behandeld als polyantharozen (trosrozen). De takken worden in het voorjaar sterk teruggesnoeid. Voor perken of grotere oppervlakten zijn ongeveer 15 planten/m nodig.

 

geurend

Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!